Haberler

"Keşke Yahudilerin yaptığına bir tepki verseydiniz" yorumu Can Bonomo'yu küplere bindirdi

Güncelleme:

Ünlü şarkıcı Can Bonomo, İsrail'in Filistin saldırıları sonrasında bir sosyal medya kullanıcısının yapmış olduğu "Keşke Yahudilerin yaptığına bir tepki verseydiniz" şeklinde yorum üzerine çok sinirlendi. Bu yoruma yanıt veren Sefarad Yahudisi Bonomo, "Sizler ırkçısınız çocuklar. Eğitimsiz, cahil ve ırkçı olmanız bu dünyanın en büyük sorunu. İşin b... kısmı vicdanınız o kadar zayıf ki bu size yeterli geliyor." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde sürekli kullandığı aksesuarı olan şapkasını SMA hastası bir bebek için yardım amaçlı sosyal medya üzerinden satışa çıkaran şarkıcı Can Bonomo, bu paylaşımına gelen yoruma epey sinirlendi.

"BU DÜNYANIN PROBLEMİ SİZLERSİNİZ"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken Bonomo'ya bir takipçisinden "Keşke Yahudilerin yaptığına bir tepki verseydiniz" şeklinde yorum geldi. Can Bonomo gelen bu çirkin yorum karşısında sessizliğini bozarak, "Ben İsrail asılı değilim İspanyol kökenli bir Türk'üm. Bunların hiçbiri beni tanımlayan şeyler değil, ırk ve coğrafyayla kafayı bozmuş mikro insanlar bana hatırlatmadığı sürece, gün içerisinde aklıma dahi gelmiyor. Filistin'de yaşamını yitiren masum insanlar ve çocuklarla ilgili fikirlerimi belirttim. Daha önce de belirtmiştim. Dünyayı Instagram'dan değiştirmeye çalıştığınız için geri kalan hiçbir şeyi takip edemiyorsunuz sanıyorum. Sizler ırkçısınız çocuklar.

Eğitimsiz, cahil ve ırkçı olmanız bu dünyanın en büyük sorunu. Sosyal medya hesaplarınıza bayrak koyduğunuz zaman elinizden geleni yapmış olduğunuzu varsayıyor ve vicdanınızı rahatlatıyorsunuz. İşin b... kısmı vicdanınız o kadar zayıf ki bu size yeterli geliyor. Bir azınlığı köşeye sıkıştırmakta, ona zorbalık etmekte beis görmüyorsunuz. İnsanlığa biraz değer veriyorsanız gerçek yetişkinler olana, insanı etnik kimliğiyle, denk geldiği coğrafyayla değil, salt insanlığıyla tanıyıp tutmaya başlayana kadar çürük fikirlerinizi kamu nezdinde beyan etmeyin; aksiyon almayın. Bunu 100 sene önce başarabilmiş olsaydık zaten konuşmuyor olurduk bunları şimdi." ifadelerini kullandı.

İşte Bonomo'nun o paylaşımı:

'Keşke Yahudilerin yaptığına bi tepki verseydiniz' yorumu Can Bonomo'yu küplere bindirdi

"BEN TÜRK'ÜM, YAHUDİ OLMAK BİR DİNDİR"

Can Bonomo, Eurovision'a katıldığı dönem, Musevi kimliği ile ilgili yapılan yorumlara da yanıt verdiği bir programda "Müziğin dili, dini, ırkı yok. Ben Türküm. Yahudi olmak bir dindir. Türkiye'de 36 ayrı etnik kökenden insan yaşıyor. 540 senedir buradayız. Bunun konuyla alakası yok. İsrail ile alakası yok. İspanya'dan 540 yıl önce gelmişiz. Türküm, Türkiye'yi temsil edeceğim" demişti.

Bonomo bir röportajında da "Seni İtalyan sandık, İtalyan mısın?" sorusuna "Hayır. Sefarad Yahudisi'yim. Atalarım 540 yıldan beri Türkiye'deler, Türk sayılırım." yanıtını vermişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Magazin

Can Bonomo Filistin Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

500

Yorumlar (21)

Muhammed Kaya:

Adamın sorusundan başka herşeyi cevaplamış. Kıvırma bonomo. Bir zulme karşı durmanın ilk giriş anahtarı kınamaktır. Kendini Türk görüyorsan İnsanlık suçu işleniyor kahrolsun İsrail de tarafını bilelim. Ondan sonra kim elinden ne geliyorsa onu yapıyor zaten.

124
47
yanıtYanıtla
Tuncay Turan:

Filistin destekliyorum diyebilirsin konudan konuya atlamış laf salatası yapmışsın ....

118
30
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

İspanyol asıllı türk nasıl oluyor la. Bal gibi İspanyolların illah deyip sürgün ettiği Osmanlıya sığınan Yahudisin işte. Ve hala sana kucak açan Türkiye'yi değil İsril'i savunuyorsun. Bütün yahudi,ler böyledir işte hepsi lanetlnmiş.

108
39
yanıtYanıtla
Kadir Helvacı:

sen neyin kafasını yaşıyorsun hangi sözünden israile destek verdiğini anladın.2 filistin bayrağı koyunca neyi değiştiriyosun.İnsanlara hakaret etmekten iftira etmekten vazgeçin artık ülkeyi birbirine kırdırdınız fitneciler.Madem bu kadar düşünüyorsunuz gidin filistine biletler benden

yanıt43
yanıt26
Zeynep Nursen:

Olup bitenin hıncını Bonomo'dan çıkarmaya çalışmayın. O Türkiye'de yaşayan müziğini yapan biri.

50
81
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Filistinlileri şovenistçe savunanların Netanyahudan hiç bir farkı yok. Konuya her zaman insani yönden bakmak varken Filistin bayrağı üzerinde elini yumruk yapmış bir görseli profil fotoğrafı yapmak zaten her şeyi anlatıyor. Bu kafalar düzelmeden bu dünya düzelmez

60
45
yanıtYanıtla
Ramazan Cimen:

biz kimin ırkcı olduğunu iyi biliriz. can efendi . zoruna gitti değil mi .. siz yahudiler katliam yapmakta üstünüze yoktur. burada yaşayıpda türk ekmeği yiyip azan insanlarsınız. siz yahudiler ermeniler asla değişmezsiniz. vicdan ve merhamet duygularınız siyonizme bağlı sanki.. emin ol musa yaşasaydı ilk önce sizden nefret ederdi.. unutmaki hepimiz ademin çocuklarıyız.. öldürülen çocuklar için sende filistinlilere saygılı olabilirdin.. saygılarımla..!!

72
26
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

O kadar lafa gerek yok be, "Israilin yaptigi insanlik disi" deseymisin olurdu. Bu seni Muzikci, insan, ve turk yapardi zaten.

61
25
yanıtYanıtla
Can Ateş:

calıyor ama çalısıyor demek gibi olurdu

yanıt3
yanıt3
Selin Akpınar :

Gayet doğru söylemiş

59
26
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title