Haberler

    Kenter Tiyatrosu perdelerini açıyor

    Güncelleme:

    Tiyatro, duayen sanatçılar Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter kardeşleri ile Şükran Güngör ve Kamuran Yüce tarafından 1960 yılında Kent Oyuncuları tarafından kuruldu.

    Tiyatro, duayen sanatçılar Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter kardeşleri ile Şükran Güngör ve Kamuran Yüce tarafından 1960 yılında Kent Oyuncuları tarafından kuruldu. 2015'ten beri kapalı olan tiyatroya, Yıldız Kenter'in 2019 yılında akciğer kanserinden hayatını kaybetmesinin ardından kapısına kilit vuruldu. Kenter Sinemacılık Tiyatroculuk A.Ş.'ye ait olan bina, İBB tarafından satın alınıp Şehir Tiyatroları bünyesine katıldı.

    İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün yeniden yapım çalışmalarının başlayacağı Kenter Tiyatrosu'nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, merhum Müşfik Kenter'in kızı Elvan Kenter ile Kenter Tiyatrosu'na yıllarca oyuncu ve yönetmen olarak hizmet veren İstanbul Aydın Üniversitesi Tiyatro bölüm başkanı Mehmet Birkiye'nin de eşlik ettiği inceleme gezisi gerçekleştirdi. "İşimiz yeni başlıyor" diyen İmamoğlu, tiyatronun yeniden tasarımıyla ilgili "Hep beraber düşünerek, ailesini, geçmişte bu tiyatroya hizmet etmiş bütün sanatçıları, onların düşüncelerini, anılarını katarak bir ortak akılla burayı tasarlayıp hızlıca bir tadilatı ve bir imalat sürecini oluşturacağız. Bir nevi restorasyon gibi düşünebiliriz. Çok hızlı hareket edip, bu tiyatroyu yeniden İstanbul halkına hediye edeceğiz" dedi.

    'Bu binanın yaşamasını isterdi'

    Müşfik Kenter'in kızı Elvan Kenter de duygularını, "Biz de çok heyecanlıyız, tiyatronun isminin, halamın, babamın bu şekilde devam etmesinden dolayı çok mutluyum" sözleriyle ifade etti. Mehmet Birkiye de "Yıldız Hanım, bu binanın her zaman devam etmesini, yaşamasını isterdi. 45 yıldır burada çalışan bir oyuncu, yönetmen olarak, buranın devam etmesi, bu fikir beni çok heyecanlandırıyor" dedi.

    Usta oyunculara sahne oldu

    Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter kardeşlerin, 1960 sezonunda oluşturduğu topluluk, Site Sineması'nın üst katında, Muhsin Ertuğrul yönetiminde oyunlar sahnelemeye başladı. Sahnelenen ilk oyun, "Salıncakta İki Kişi" oldu. Tiyatronun çekirdek kadrosunda Yıldız ve Müşfik Kenter'den başka, Genco Erkal, Şükran Güngör, Sadri Alışık da bulunmaktaydı. Topluluk, Site Tiyatrosu olan adını değiştirerek 1962'de Kent Oyuncuları adını aldı. İlk oyunları, Jean Anouılh'un "Antigone" adlı eseriydi. Kent Tiyatrosu oyunlarını bir süre Dormen Tiyatrosu'nda sahneledi. Koltuk satma kampanyası ile destek toplayarak Harbiye'de inşa ettikleri tiyatro binası 1968'de tamamlandı. Topluluk, "Nalınlar", "Derya Gülü", "Pembe Kadın", "Mikadonun Çöpleri" gibi yerli oyunların yanı sıra "Üç Kızkardeş", "Üç Kuruşluk Opera", "Sandalyeler", "Kapıcı" gibi yabancı eserleri de sergiledi.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Yıldız Kenter Müşfik Kenter Haberler

    Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

    Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

    Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

    Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    Bakmadan Geçme

    Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
    AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

    AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title