Haberler

    İçindeki bu yangını unutma! Ünlü isimler yangın bölgelerine yardım çağrısında bulundu...

    Güncelleme:

    Sanatçıların bir kısmı da sosyal medyada "Söz veriyorum" hashtag'i açarak yangın bölgelerinde otel yapılması durumunda konaklama ve sahne yapmayacaklarını belirtti.

    Sanatçıların bir kısmı da sosyal medyada "Söz veriyorum" hashtag'i açarak yangın bölgelerinde otel yapılması durumunda konaklama ve sahne yapmayacaklarını belirtti.

    Burcu Biricik: Kendime söz

    Kendime bir söz. Yanan ormanlık alanlarımıza yapılacak herhangi bir otele, işletmeye adımımı atmayacağım. Bundan öncekilere de atmadığım gibi. İçindeki bu yangını unutma, ciğerinin nasıl yandığını unutma!

    Kenan Doğulu: O tesislerde olmadım olmayacağım

    Bugüne kadar bir doğa yangını sonrası inşa edildiğini bildiğim herhangi bir yerde sahne almam için gelen teklifleri kesinlikle reddettiğim gibi, bundan sonra da bu yanan alanların üzerindeki tesislerde şarkı söylemeyeceğime söz veriyorum.

    Murat Boz: Sahneye çıkmam

    Eğer bir gün yanan ormanlarımızın yerine turistik tesisler yapılırsa, o tesislerde asla sahne almayacağım.

    Demet Akalın: Doğa kendini toparlayacak

    Demet Akalın, yangın bölgesine 20-25 bin liralık acil ihtiyaç malzemesi göndereceklerini söylerken gözyaşlarını tutamadı. Merve Özbey de Akalın'a destek verdi ve yanmaz ayakkabı gönderdi. Akalın ayrıca, 2020'de büyük Avustralya yangınında yanan ormanların 1.5 yıl sonraki hallerini paylaşarak, "Doğa kendini toparlayacak, yeter ki şu yangınlar sönsün" dedi.

    İsmail Acar: Tablo bağışı

    Ressam İsmail Acar, yağlı boya tablosunu yurt genelinde yanan ormanların yeniden canlandırılması amacıyla Bizim Dünyamız Vakfı'na bağışladı. 2000'li yılların başında zeytin ve portakal ağaçları resimleri çizdiğini belirten Acar, "İklim değişikliğiyle ilgili faaliyet gösteren bir vakfa ve böylesi travmatik bir süreç geçirdiğimiz döneme de çok uygun olacağını düşünerek, bu eserle farkındalık adına bir katkıda bulunmak istedim" dedi.

    Şahan Gökbakar: Sesimiz duyuldu

    Marmaris'te evi olan ve bölgedeki yangını anbean Instagram'da paylaşıp yardım isteyen Şahan Gökbakar'ın çağrısı yanıt buldu. Bölgeye yangın söndürme helikopteri gönderildi. Turgut Şelalesi'nden yayın yapan komedyen, "Şu an 3 helikopter geldi. Kontrole alınacak inşallah. Çok teşekkürler sesimizi duyan yetkililere" diye konuştu.

    Pamir Pekin : Yardım için bölgede

    Oyuncu Pamir Pekin, Muğla'da 5 gündür devam eden yangın söndürme faaliyetlerine katıldı. Pekin, yangın bölgesinde yaşadıklarını takipçileriyle paylaştı.

    Türkan Şoray: Çaresizlik içindeyim

    Kaç gündür herkes gibi benim de içim yanıyor. Çaresizlik içinde izliyorum. Ormanlarımız, ormanda yaşayan can dostlarımız, alev alev yanıyor ve vatandaşlarımız çaresizlik içinde, gözyaşlarıyla ateşle savaşırken umutla yangın söndürme uçaklarını bekliyor. Bu yangınlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızı minnetle anıyor ve Allah'tan rahmet diliyorum. Bu çaresizlik kaderimiz olmasın. Yürekten dilerim ki bu felaket bir an önce son bulsun. Bunun için gerekli müdahaleler bin an önce yapılsın.

    Tuğba Özay: Kimseyi mağdur edemezdim

    Tuğba Özay, "Yangından sonra hastaneye kaldırıldınız ve sonrasında bir açılışa katıldınız. Gelen tepkiler için neler söylemek istersiniz"? sorusuna cevap verdi: "Açılış 2 ay önceden sözleşme yaptığım bir iş ve ben bu insanların reklam yüzüyüm. Kimseyi mağdur etmeye hakkım yok, hakkımda böyle dedikodu çıkaranlara da yazıklar olsun. Bin kere yazıklar olsun." Özay, kendisi hakkında yapılan bazı haber ve eleştirilere karşı açtığı hukuki mücadelesi hakkında bugün Çağlayan Adliyesi önünde avukatıyla birlikte bir basın toplantısı yapacak.

    Bakan Ersoy: Yapılaşmaya açılamaz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan yerlerin yapılaşmaya açılacağı iddialarını "Yanan arazilerle ilgili olan kısım, hem anayasa hem kanunlarımızla özellikle belirtilmiştir. Yanan araziler orman arazileri öncelikli olarak ağaçlandırılması gereken arazilerdir. Herhangi bir amaçla yapılaşmaya ya da farklı amaçla tahsisi zaten hukuken de mümkün değildir" diye yanıtladı.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Pekin Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

    Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

    Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

    Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

    Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

    Bakmadan Geçme

    CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
    Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

    Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title