Haberler

Gizem Karaca'nın Avukatı Karara İtiraz Etti: Gençlik Hatası Olarak Değerlendirilmeli

Güncelleme:

Uyuşturucu davasında hapis cezasına çarptırılan oyuncu Gizem Karaca'nın avukatı, istinafa başvurarak olayın gençlik hatası olarak değerlendirilmesini istedi.

Gizem Karaca'nın avukatı Faruk Zorba yaptığı yazılı açıklamada, müvekkilinin içinde olduğu durumun gençlik hatası olarak değerlendirilmesini talep etti.

İDDİANAME DÜZENLEDİ

Zorba, Gizem Karaca hakkında İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen karar nedeniyle bazı basın yayın organlarında gerçeğe aykırı haber ve değerlendirmelerinin yapıldığını aktardı. Gizem Karaca'nın 25 Aralık 2012 tarihinde gözaltına alındığını ve ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığını belirten Faruk Zorba, 13 Eylül 2013 tarihinde de "başkalarına uyuşturucu madde verme suçlaması" ile de müvekkili hakkında iddianame düzenlendiğini kaydetti.

SATMADI, KULLANDI

Faruk Zorba, yargılama sırasında savcılıkça verilen mütalaada, Gizem Karaca'nın eyleminin, "uyuşturucu madde kullanmak" olduğuna vurgu yaparak, mahkemenin ise sanığa "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan ceza verdiğini hatırlattı.

Gizem Karaca'nın Avukatı İtiraz Etti: Gençlik Hatası Olarak Değerlendirilmeli

"GENÇLİK HATASI OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ"

Bu karara, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (istinaf) nezdinde itiraz ettiklerini anlatan Faruk Zorba, şöyle devam etti:

"Bu kararın bozulacağına inancımız tamdır. Cumhuriyet savcılığınca düzenlenen iddianame ve mütalaadan anlaşılacağı üzere müvekkilin uyuşturucu madde ticareti yapmak gibi bir eylemi iddia konusu bile değildir. Yargılamaya konu edilen eylem iki arkadaşıyla birlikte esrar/uyuşturucu maddesi kullanmaktan ibarettir. Kendisinin şahsen temin ettiği maddeyi başka arkadaşıyla paylaştığı ve birlikte kullandığı iddiasına dayanılarak bu karar verilmiştir."

Müvekkilinin uyuşturucu madde satıcılarıyla iletişiminin tespit edilemediğini savunan Faruk Zorba, "Beş yıl önce meydana gelen talihsiz bir olay nedeniyle kamuoyu gündemine gelmek müvekkili derinden üzmektedir. Bu süreçte kendisi evlenmiş ve mutlu bir yuva kurmuştur. Henüz 20 yaşındayken yaşadığı ve gençlik hatası olarak değerlendirilmesi gereken bu üzücü olay nedeniyle büyük pişmanlık duymuştur." değerlendirmesinde bulundu.

HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDILAR

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 yıldır devam eden ve ünlü oyuncuların da aralarında bulunduğu 34 sanıklı davayı, 16 Mayıs'ta karara bağlamıştı. Oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Hüseyin Orçun Benli'ye "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 4 yıl ikişer ay hapis cezası verilmesine hükmeden mahkeme, şarkıcı Cenk Eren'i de 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırmıştı. Mahkeme heyeti, diğer sanıklara da çeşitli hapis cezaları vermişti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Gizem Karaca İstanbul Eylül Magazin Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500

Yorumlar (98)

ASLI:

SİZE NE MİLLETİN KEYFİNDEN. HANİ BURASI ÖZGÜR BİR ÜLKEYDİ. İSTEYEN İSTEDİĞİNİ YAPSIN. TÜRKİYE CUMHRİYETİ BİR İSLAM ÜLKESİ DEĞİL TÜRKÜYE CUMHURİYETİ LAİK BİR HUKUK DEVLETİ. TAMAM O ZAMAN NAMAZDA ORUÇDA YASAK OLSUN. EĞER SİZ BİZE HAYATI YAŞATMAZSANIZ BİZDE SİZE DİNİ YAŞATMAYIZ. BUNU ÖYLE BİLİN.

4
22
yanıtYanıtla
ATEIST:

iyice saçmaladın, belli ki TROLLsün, ama senin gerçek olduğuna inanan saf vatandaşlar olabilir diye bu yorumu yazdım. özgürlük ile suç arasında fark var, sen o farkı kaçırmışsın

yanıt6
yanıt1
Dinimiz İslam:

Sende çekmişsin her halde bak saçma sapan konuşuyorsun Alırlar aklını öyle her ağzına geleni konuşma Din Namaz Oruç ile Kokain Esrar bir mi

yanıt2
yanıt0
HTC ERGDN:

SİZE NE MİLLETİN KEYFİNDEN ÖYLE Mİ? NAMAZLA ORUÇTA YASAKLANSIN ÖYLE Mİ? SEN NAMAZIN ORUCUN KAÇ TANE HAYAT KARARTTIĞINA ŞAHİT OLDUN ÖMRÜNDE ACABA? UYUŞTURUCU YÜZÜNDEN KAÇ TANE GENÇ HAYAT SÖNDÜ HABERİN VAR MI SENİN? SÖYLEDİĞİN BU TUTARSIZ CÜMLELERİ AZICIK HAYSİYETİN VARSA SİL BURDAN. AYRICA SEN KİMSİN Kİ DİNİ BİZE YAŞATMIYOSUN? HADDİNİ BİL HADDİNİ!!!!

yanıt4
yanıt0
Kenan ÖZTÜRK:

Sen ne içtin be Aslı? Haplandın mı yoksa ? Bu nasıl bir saçmalık? İsteyen istediğini yapsın yoksa namaz oruç ta yasaklansın nasıl bir mantık daha doğrusu mantıksızlık? Uyuşturucu kullanıp satmakla nqamaz ne alaka? kafan iyi mi senin?

yanıt2
yanıt0
xxx:

sen şaka mısın

yanıt2
yanıt1
ADALET:

EĞER BUNLAR ÜNLÜ PARALI DİE İÇERİ GİRMESSE YAZIKLAR OLSUN BU DEVLETE

25
0
yanıtYanıtla
alara:

bence tam tersine ünlü diye bu kadar üstlerine gidiliyor. asıl torbacıların bu kadar üstüne gidilse bunlar böyle rahat bulup kullanamaz

yanıt1
yanıt0
OLDU CANIM:

GENÇLİK HATASI DERKEN. . . KAÇ GENCİ ZEHİRLEMEYİ DÜŞÜNÜYORDU ACABA. BUNLARA PİRİM VERMEYİN LÜTFEN. KULLANICI VEYA SATICI İKİSİ DE AYNI. BİRİ SATIYOR. DİĞERİ AKIL KARIŞTIRIP ÖZENDİRİYOR. ZEHİRLEYEBİLECEĞİ İNSANLARI DÜŞÜNÜNCE AZ BİLE CEZA ALMIŞ. İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI.

17
2
yanıtYanıtla
Lali:

turkiyede Ünlüler hapse girmez .zenginler hapse girmez. .kırmançi ler girmez..muz çalan çocuk 10 yılla yargılanır

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title