Haberler

Edebiyat Alemine Kendimi Kabul Ettirme Derdim Yok

Güncelleme:

İclal Aydın, yazdığı roman sayesinde kendisini temize çektiğini söylüyor.

Farklı kuşaklardan üç kadının öyküsünü anlatan 'Bir Cihan Kafes' isimli bir roman yazan İclal Aydın, a Haber'de Şirin Sever'in sunduğu 'Jurnal'e konuk oldu. Aydın, kitabın öyküsünü anlattı:

Roman; bir yazarın kendisini gösterebileceği en önemli tür. Ben kolay kolay cesaret edemedim. Yazı bilgin, dünya görüşün, olayları analiz etme yeteneğin çok iyi olacak... Biraz bu ürkekliğimden dolayı roman yazmayı erteledim. Roman yazmaya cesaret etmem; yazı dünyasında 12 yıl, yerkürede 41 yıl sürdü...

KİTAPTA BENDEN İZLER VAR

Kitaptaki üç kadının üçünde de benden, arkadaşlarımdan, tanıdıklarımdan izler var. Ben hayatımı çok büyük yaşarım; çok acı çekerim, çok üzülürüm, yerlerde sürünürüm sonra da kalkarım. Tüm bunlar, beni bu hikayeyi anlatmaya sürükledi.

Ben aslında bambaşka bir şey kurgulamıştım. Bilgisayarın başına bir oturdum; ortaya bambaşka bir hikaye çıktı. 50'nci, 60'ıncı sayfadan sonra bir plan defteri tutmaya başladım. Plana göre yazı yazmadım; yazıya göre plan ilerledi. O yüzden hikaye bana da sürpriz oldu.

Bir şeyi çok iyi biliyorum; içtenlikle yaptığım bütün işler, karşılığını bulmuştur.

ROMAN BENCİL BİR SEVGİLİ

Gazetede her gün yazı yazınca, yazma limitini dolduruyorsun. Roman bencil bir sevgili; yazarını yerden yere savuruyor. Bu roman; 12 yılın finaliydi. Bu sürede gazeteyle ve eski yayınevimle yollarımı ayırdım ama hepsiyle arkadaşça ayrıldık. İyi ayrılık da varmış hayatta...

Roman beni çocuksulaştırdı, gençleştirdi... Son birkaç yılın en güzel günlerini yaşıyorum. Yayınevim, hemen ikinci kitabı yazmamı istiyor.

Yazarken kendimi temize çektim; geçmişle hiçbir alacağım vereceğim kalmadı.

Edebiyat dünyası beni kabul etsin gibi bir derdim yok artık. Çocuksu dönemlerimde, böyle bir derdimin olduğu da olmuştur. Sadece edebiyat dünyası değil; medyadan, oyunculuktan, hepsinden uzak yaşıyorum artık. Bir gruba kendimi onaylatıp bu şekilde varolmaya çabalamak yerine, sunmaktan gurur duyacağım bir işi tercih ettim açıkçası. Yalnızlık iyi geldi bana, çok iyi geldi...

İkinci kitabım, bu romanın devamı olacak. Bence çok ilgi çekecek.

ACIYA BAĞIMLILIK DUYUYORUZ

Romanın ilk cümlesi; 'Zorba, itaatkarın üzüntüsüyle beslenir.' Medya dünyasında ve oyunculukta gözlemlediğim insanların hayatında bunu çok sık görüyorum. Biz itaat etmeyi; bir sevme biçimi olarak görüyoruz. İtaatin bir konforu vardır; artık senin yerine başkası düşünür. Bu acıya bağımlılık duymaya başlarsın. Zorba; bazen annendir, bazen de sevgilin...

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Aydın Magazin Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title