Haberler

    Ece Sükan; İşte medeniyet bu işte

    Güncelleme:

    Ece Sükan, önceki gün Kuruçuşme'de görüntülendi. Market alışverişi yapan model, evine doğru yürüdüğü sırada bir yandan da soruları yanıtladı.

    Milliyet'ten Umut Ünver'in haberine göre; Sosyal sorumluluk projesiyle uğraştığını söyleyen Sükan, "Burs ile uğraşıyordum, 1,2 kişiye Türkiye'den burs imkanı sağladık. Paris'ten bir okulla birlikte. Pandemi sürecinde o süreç başladı. Onun çalışmalarıyla uğraştım, pandeminin sonu gibi yaz başı gibi. Şimdi onu sonuçlandırdık. İki kişiye yurt dışında Paris'te okuma şansı sağladık. O yeni bitti. Şimdi de önümüzdeki işlere projelere bakacağız" diye konuştu. Projenin devamının geleceğini söyleyen Sükan, "Umarım. İnanılmaz bir şeydi, gerçekten. Benim içinde çok onur ve gurur verici heyecanlı bir proje ve süreç oldu. Okulla ben sürekli irtibattayım. Zaten ben onlarla çalışıyorum, orada derslerimde oluyor. Umarım tekrarını yaparız" diye konuştu. Öğrenci seçiminden bahseden model, "Bir jüri vardı, akademisyenlerden oluşan, okuldaki Fransa'daki. Hem akademisyen hem program liderleri, yöneticiler bir de benim olduğum bir jüri vardı. Başvurular oldu tabi ki. Önce şartlar, hangi bölümlere başvurabilecekleri belirlendi. Ben onları duyurdum, kendi sosyal medyadan ilk önce, sonra başvurular olundu, seçim aşamasına geçildi. Dosyalar incelendi, elendi. Sonra jüri olarak bizde online olarak toplantılarımızı yaptık. Sonrasında sonuçlandırdık" diye konuştu. Ece Sükan, öğrenimle alakalı, "Bir lisans, bir lisans üstü, iki bursumuz vardı. Lisans 3 senelik, lisans üstü 1 senelik" şeklinde konuştu. Sözlerine daha sonra, "Okul en başta yüzde elli burs vermeyi düşünüyordu, ilk başta. Ben ikna ettim sonrasında, çok uğraştım. Sonuna kadar bu hakkı almak istedim ve bursu yüzde 100'e çıkarttım. Olmayan bir şey normalde. Mutluyum yani güzel oldu" diye konuştu.

    Kaynak: Snob Magazin / Magazin

    Ece Sükan Milliyet Paris Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title