Haberler

Diziler Sinemayı Baltalıyor!

Güncelleme:

Yönetmen Murat Şeker, oyuncuların dizi çalışmaları nedeniyle film çekimlerinin aksamasından veryansın etti.

Geçtiğimiz yıl çektiği komedi filmi 'Çakallarla Dans' filmi gişede olmasa da internette büyük ilgi görünce; yönetmen Murat Şeker, filminin ikincisi için kolları sıvadı.

DİZİLERE BAĞIMLIYIZ

Başrollerini İlker Ayrık, Timur Acar, Tuba Ünsal, Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu'nun paylaştığı 'Çakallarla Dans' 243 bin kişi tarafından izlenmişti. Özellikle internette büyük beğeni toplayan film, 7 milyon kez tıklanmıştı. Bu ilgiye kayıtsız kalamayan Şeker, filmin ikincisini çekmeye karar verdi ve senaryo çalışmalarını bitirdi. Önceki gün senaryo yazarı Ali Tanrıverdi ve oyuncu Didem Balçın ile birlikte Beykent Üniversitesi'ndeki bir söyleşiye katılan ünlü yönetmen, filmin devamını Mart ayında çekmeyi planladıklarını ancak oyuncuların dizileri olması sebebiyle yazı beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Şeker, "Filmin senaryosu, parası, oyuncuları, her şeyi hazır. Ama bu sefer de dizi sezonunun bitmesini beklemek zorundayız" diye dert yandı. Dizilerin sinema sektörünü baltaladığından şikayet eden Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rol vermek isteyeceğin her oyuncunun dizisi var. ya tanınmamış isimlerle çalışıp risk alacaksın ya da yazı bekleyeceksin. Sinema dizilere bağımlı kaldı."

KARLI SAHNE YOK!

Şeker Türk filmlerinin dizilerden etkilenmesiyle ilgili ilginç bir detayı da göz önüne serdi ve şöyle dedi: "Bizim filmleri izleyenler, ükemizin Ekvator ikliminde olduğunu sanır. Senede 70 film çekiliyorsa, en fazla üç tanesinde karlı sahne var. Çekimler hep yazın olunca, her film kısa kollu dolaşan adamlar, denize girenlerle dolu oluyor."

İKİNCİ FİLM NE ANLATIYOR?

'Çakallarla Dans'ın ikincisi devletin yarattığı 'erken pişmanlık sendromu' ilacı için denek olmak üzere hapishaneden şartlı salınan dört kafadarın hikayesini anlatacak. Yönetmen Şeker, "Twitter'da yazılan bir tweet'in bile ülkeyi nasıl karıştırabileceğini anlatacağız" derken; filmin ilkinden daha komik olacağına ve daha fazla izleneceğine inandığını söyledi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

İlker Ayrık Murat Şeker Timur Acar Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title