Haberler

    Disney Plus, Atatürk dizisini yayınlamayacağını açıkladıktan sonra kararını değiştirdi

    Güncelleme:

    Disney Plus, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan diziyi platformda yayınlamayacağını açıkladıktan sonra aldığı tepkiler üzerine kararını değiştirerek dizinin FOX TV ve sinemalarda yayınlanacağını duyurdu.

    Disney Plus geçtiğimiz temmuz ayında tüm orijinal Türk yapımlarını kaldırmış ve Atatürk dizisinin de platformları üzerinden yayınlanmayacağını açıklamıştı. Ermeni toplulukların baskısı karşısında böyle bir karar alan Disney+, daha sonra ise dizinin FOX TV ve sinemalarda yayınlanacağını açıkladı.

    Atatürk dizisinin ilk fragmanı yayınlandı

    Disney Plus, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının konu alındığı dizi içi gelen tepkiler üzerine ağız değiştirerek, dizinin daha geniş kitlelere ulaşması adına böyle bir karar aldıklarını açıkladı. Buna göre dizinin ilk bölümü FOX TV'de ve sinemalarda yayınlanacak. İkinci bölüm ise sadece sinemalarda gösterime girecek.

    1881'de doğdu… İlelebet yaşayacak… En büyük kahramanımızın milletimizi ayağa kaldıran tutkusu hep bizimleydi… Biz bir film yaptık; Onun fikirlerini, duygularını hissetmeye ve anlatmaya çalıştık. Ona ve eserine layık olabilmek hepimizin en büyük gayesi oldu. O zaman da, şimdi… pic.twitter.com/tQBDnQSWcg

    — Aras Bulut İYNEMLİ (@Aras_B_iynemli) August 25, 2023

    Dizide Atatürk'ü canlandıracak olan Aras Bulut İynemli tarafından Twitter üzerinde paylaşılan fragman kısa sürede büyük beğeni topladı. Yeni yapımın ilk bölümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda FOX TV'de yayına girecek. İki bölümden oluşacak filmin kalan kısmını ise sinemalardan izleyebileceğiz.

    Hala izlemediniz mi? En iyi 10 Netflix filmi!

    Disney+ tarafından hazırlanan Atatürk dizisi için yayın takvimi ise şu şekilde olacak:

    29 Ekim'de FOX TV'de 1. film

    3 Kasım'da sinemalarda 1. film

    22 Aralık'ta sinemalarda 2. film

    2024 yazında her iki film de FOX TV ekranlarında tekrar yayınlanacak.

    Disney+, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan diziyi platformda yayınlamayacağını açıkladıktan sonra oldukça büyük tepki topladı. Aboneliklerini kaldıran kullanıcılar Disney Plus uygulamasını sildikten sonra uygulamaya 1 puan vererek tepkilerini dile getirdi. Atatürk dizisiyle alakalı kararlar ortaya çıkmadan önce App Store üzerinde 4,6 puan alan Disney Plus uygulaması yaşanan boykot çağrılarının ardından 1,1 puana kadar geriledi.

    Peki siz Disney Plus'ın bu oldukça tartışma yaratan kararı ve Atatürk dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Magazin

    Mustafa Kemal Atatürk Disney Plus Fox Tv Fox Sosyal Medya Dizi Medya Sinema Magazin Haberler

    İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

    İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

    Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

    Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

    Bakmadan Geçme

    Fenerbahçe şampiyon olabilecek mi? Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali! İran Cumhurbaşkanı neden öldü? İran Cumhurbaşkanı nasıl öldü? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 20 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349
    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title