Haberler

Cannes'da ödül alan ilk Türk kadın olan Merve Dizdar'a RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'dan tepki

Güncelleme:

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Kuru Otlar Üstüne filmindeki performansından dolayı Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Merve Dizdar'ı eleştirerek "Ülkesine saygı duymayanın aldığı ödülün de tebrik edilesi bir yanı yoktur" dedi.

Birçok dizi ve film projesinde rol alan Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı Kuru Otlar Üstüne filmindeki rolüyle Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı. Binlerce tebrik mesajı alan oyuncu RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'dan tepki geldi.

"ÖDÜLÜ, TÜRKİYE'DE HAK ETTİĞİ GÜNLERİ YAŞAMAYI BEKLEYENLERE ARMAĞAN EDİYORUM"

Ödülü aldıktan sonra konuşma yapan Merve Dizdar, "Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray'ın ve Nuraylar'ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" dedi.

Cannes'da ödül alan ilk Türk kadın olan Merve Dizdar'a RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'dan tepki

USLU: ÜLKESİNE SAYGI DUYMAYANIN ALDIĞI ÖDÜLÜN TEBRİK EDİLESİ YANI YOK

Dizdar'ın ödül konuşmasına tepki gösteren İbrahim Uslu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Önce kendi ülkene saygı duymayı öğreneceksin Merve Dizdar. Sonra da bu ülkenin tüm vatandaşlarından aldığın ödül için tebrik bekleyebilirsin. Ülkesine saygı duymayanın aldığı ödülün de tebrik edilesi bir yanı yoktur" ifadelerini kullandı.

Cannes'da ödül alan ilk Türk kadın olan Merve Dizdar'a RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'dan tepki

Merve Dizdar'ın kazandığı ödül, Cannes Film Festivali'nde Türk sineması adına bir ilk oldu. Dizdar, Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan ilk Türk kadını oldu.

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Kuru Otlar Üstüne Film Festivali Merve Dizdar İbrahim Uslu Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (25)

Hasan Issız:

O ödülü kimler sayesinde aldın. Hem Ülkemizi kötülüyorsun hemde bu Ülkede çekilen film üzerinden hediye alıyorsun. İşleri güçleri algı.

252
80
yanıtYanıtla
Yusuf GÜÇLÜ:

Aynen öyle. Ulkeni elin gavuruna şikayet etmek gibi olmuş. Ölsem o sözleri soylemezdim

199
133
yanıtYanıtla
ERKAN :

niye saygı duymasın ama niye memnun olmadığı bir konu varsa da eleştiremesin.

153
171
yanıtYanıtla
Tunc Myandroid:

Ne yapsın yalan mı söylesin... Müslüman değil miyiz?

68
210
yanıtYanıtla
Ergun Sen:

Memleket ıcın demokrası ınsan hakları anlamında güZel laflar etmıs . BIRAVO

77
193
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

rtük gayet özgür bağımsız demokratik kurum tarafsızlığı tüm cihana nam salmış çok acayip saygıder güzide nadide avrupa ve amerikanın kıskandığı oskar ve nobele aday bir kurumumuz o yüzden bol bol muhalif kanallara ceza kesiyor

92
123
yanıtYanıtla
Blackened:

Elde metin hazir ama ödüle şaşırıyor. Yersen. Malum sebepler, fransada ülkesini kotuleyecek bir oyuncu Recep İvedik rolu bile yapsa o ödülü alır...

165
31
yanıtYanıtla
ahmet aydogan:

Orhan pamuk geldi aklima nedense ayni sozler ayni tavirlar mikrofondan bunlari soyle odulu kap oluyo galiba bu isler ama unutma yine dizi cekecek sikintidaki halktan iddia ettiginin aksine cok farkli bir yasam sureceksin ama sanma seni izleyecegiz konustugun ulkeye bak vaktinde insan hayvanat bahcesi bulunan fransa

150
34
yanıtYanıtla
Halil Kurdal:

Ödül falan hikaye Her şey bir senaryonun parçası

149
34
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Kendi ulkesini yabanci ulkelere sikayet eden benim sanatcim olamaz. Tebrik Etmiyorum. Hakkimi helal etmiyorum.

127
43
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title