Haberler

Arda Kural Neden Sokakta Yaşıyor?

Güncelleme:

Psikoterapistler daha önce şizofreni teşhisi konulduğu açıklanan Kural'ın, yine şizofreniyle ilişkilendirilen bir diğer olgunun sokakta yaşamak olduğunu söylüyor.

Geleceği parlak genç bir oyuncuyken bir anda hayatı altüst olan Arda Kural'ın son hali haftaya damga vuran haberlerdendi. Haberlerde Arda Kural'ın sokaklarda yaşadığı ve yardıma muhtaç olduğu vurgulandı. Daha önce şizofreni teşhisi konulduğu açıklanan Kural'ın durumunu Therapiagroup'tan Psikoterapist Ceylan Özge Kunduz yorumladı.

SOKAKTA YAŞIYOR

Yüz yüze değerlendirmediğimiz biri ile ilgili yapacağımız değerlendirme tam ve yerinde olmayacaktır. Medyada Arda Kural ile ilgili birçok haber olmasına rağmen ne tür bir tanıyla nasıl bir tedavi görmüş olduğunu bilmiyoruz. Ona dair söyleyeceklerimiz spekülasyondan ileri gitmeyecektir ancak genel olarak şizofreni ve psikozdan bahsetmemiz mümkün.

CİDDİ HASTALIK YAŞIYOR

Şizofreni genellikle geç ergenlikte ya da erken yetişkinlikte ortaya çıkan ciddi bir ruh sağlığı bozukluğudur. Birbiriyle tutarlı olmayan, mantık dışı düşüncelerle, tuhaf konuşma ve davranışlarla, sanrı ve varsanılarla (görsel, işitsel vb.) karakterize olan şizofrenide kişinin gerçekliği test etme yetisi bozulur.

"ŞİZOFRENİ HASTALARI GENELDE SOKAKTA YAŞAR"

Bir anlamda kişi dış dünya ile iç dünyayı birbirinden ayıramaz. İşlevselliği belirgin derecede etkilenir. Şizofreniyi psikotik ataklarla karıştırmamak gerekir. Kimi zaman kişi gerçeklik yetisini korurken kısa bir süreliğine şizofreni belirtileri gösterebilir ancak bu şizofreni tanısı konması için yeterli değildir. Şizofreni kognitif bozulmaların eşlik ettiği, kronik bir seyir izleyebilir. Şizofreni kimi zaman medyada şiddetle ilişkilendirilse de şizofreni tanısı konmuş kişilerin diğerlerine değil kendilerine zarar vermeleri daha olasıdır. Yine şizofreniyle ilişkilendirilen bir diğer olgu da sokakta yaşamdır.

Şizofreninin sokakta yaşamaya neden olduğunu ya da şizofreninin belirtilerinden birinin sokakta yaşam olduğunu söylemek yanlış olur ancak özellikle A.B.D.'de istatistiklere bakıldığında sokakta yaşayan kişilerin üçte birinin şizofreni ya da bipolar tanısı almış olduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla, daha doğru bir açıklama, sokakta yaşam ve şizofreninin birlikte görülme sıklığının daha fazla oluşudur.


Kaynak: Haberler.com / Magazin

Arda Kural Magazin Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (19)

aysima:

ALLAH şifalar versin

17
1
yanıtYanıtla
adam:

Yazık olmuş ... acil şifalar diliyorum. .... yardım edende yok ...

12
1
yanıtYanıtla
TurkMobil-IOS:

Allah yardimcisi olsun basa gelmeyince herkesin derdi baskasina alay konusu olur bunun ne kadar ciddi bir hastalik oldugu anca yakindan gormekle yada basa gelince belli olur Allah derman arayan herkese derman versin insallah

10
1
yanıtYanıtla
BarışbbMobil-IOS:

Allah yardımcısı olsun.

9
1
yanıtYanıtla
hospital:

Allah kimseyi şizofren ruh hastası yapmasın insanları taciz ediyorlar

8
2
yanıtYanıtla
Dünyahali:

İlaçlarını düzenli kullanmıyor olabilir bu hastalığı ilaçta kullanmadan yaşıyorsa kendi kararlarını kendisi almasına izin veriliyor olmasıda gayet ilginç. Devlet muhadelesiyle ailenin izniyle tedavi edilse dizilerde rol almak ister yani niye istemesinki

8
0
yanıtYanıtla
Eeeee:

Allah yarım etsin allah hiç bir hastalık yazmasın da hiç bir şeyin farkında olmaması düğün bayram bilmemesi ve bunun devam edeceği düşüncesi ne kötü:(

7
0
yanıtYanıtla
KOKO:

SANKİ ONDAN BAŞKA SOKAKTA YAŞAYAN YOK.

1
5
yanıtYanıtla
allah kimseyi düşürmesin:

fani dünya

6
0
yanıtYanıtla
Mutlaka izle:

Youtube "ademden hateme"yazın mutlaka izleyin iyiki izlemişim diyeceksiniz tüyleriniz ürperecek

0
5
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title