Haberler

Aramızdan Ayrılalı 3 Yıl Olan Usta Oyuncu Levent Kırca Kimdir?

Güncelleme:

3 yıl önce karaciğer kanseri nedeniyle aramızdan ayrılan "Olacak O Kadar" ile hafızalarımıza kazınan Levent Kırca kimdir?

"Olacak O Kadar" programındaki tiplemeleriyle hafızalarımızda yer eden usta tiyatrocu Levent Kırca vefat edeli 3 yıl oldu. Peki usta oyuncu Levent Kırca kimdir? Hayatı ve kariyeri ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde...

LEVENT KIRCA KİMDİR?

Tam adıyla Zeki Levent Kırca 28 Eylül 1950'de, Samsun Ladik'te doğdu. Türk komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu olan Kırca,Aydınlık Gazetesi yazarlığı ve Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır.

Aramızdan Ayrılalı 3 Yıl Olan Usta Oyuncu Levent Kırca Kimdir?

DEVLET SANATÇISI UNVANI GERİ ALINDI

Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu vardır. 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de lâyık görülen sanatçının bu unvanı Nisan 2015'te 63. Türkiye Hükûmeti tarafından geri alındı.

Aramızdan Ayrılalı 3 Yıl Olan Usta Oyuncu Levent Kırca Kimdir?

İLK KEZ ANKARA DEVLET TİYATROSU'NDA SAHNEYE ÇIKTI

İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

Aramızdan Ayrılalı 3 Yıl Olan Usta Oyuncu Levent Kırca Kimdir?

1978'DE SİNEMAYA DA ADIM ATTI

1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte "Güzel ve Çirkin" ve "Sefiller" adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi.

Aramızdan Ayrılalı 3 Yıl Olan Usta Oyuncu Levent Kırca Kimdir?

22 YIL SÜREN "OLACAK O KADAR" SERÜVENİ

1988'de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

Aramızdan Ayrılalı 3 Yıl Olan Usta Oyuncu Levent Kırca Kimdir?

SAİNT PETERSBURG MÜZESİ'NDE HEYKELİ VAR

Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardan olup 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir.

Aramızdan Ayrılalı 3 Yıl Olan Usta Oyuncu Levent Kırca Kimdir?

VEFATININ ÜSTÜNDEN 3 YIL GEÇTİ

Levent Kırca, 12 Ekim 2015'te karaciğer kanserine yenik düşerek aramızdan ayrılmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Karaciğer Kanseri Olacak O Kadar Levent Kırca Kırca Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (2)

Adınızı Yazın:

Usta sanatçıyı kaybetmenin üçüncü yılında saygı ve sevgiyle anıyorum Büyük Atatürkçüyü mekanı cennet olsun Allah bütün günahlarını affetsin

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Yıllar evvel tanıştığımda titremiştim heyacandan ne oluyor delikanlı bende senin gibi etten kemiktenim demişti Allah rahmet eylesin. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title