Haberler

53. Uluslararası Altın Portakal Ödülleri Sahiplerini Buldu

53’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali’nin en iyi filmi ’Mavi Bisiklet’ oldu.

53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali'nin en iyi filmi 'Mavi Bisiklet' oldu. Mavi Bisiklet yarışmada aynı zamanda 'En iyi yönetmen' ve 'en iyi senaryo' ödüllerini de aldı.Bu yıl da 1 haftalık gösterimin ardından ödül töreniyle sona erdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı ve sunuculuğunu Cem Öğretir ile Nihan Günay'ın yaptığı gecede, Altın Portakal uluslararası ve ulusal yarışma ödülleri sahiplerini buldu. Gecede Yaşam Boyu Başarı Ödülleri Asghar Farhadi ve Harvey Keitel'e verilirken, Sümer Tilmaç özel ödülü 'Aydede' isimli projeyle senarist Abdurrahman Öner'in oldu.

Ulusal Film yarışmasında 'Babamın Kanatları' filmiyle en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Menderes Samancılar Ödülü'nü Suriyelilere hediye etti. Ecem Uzun, Tereddüt filmindeki performansıyla ulusal yarışmada da en iyi kadın oyuncu seçildi. Ümit Köreken ise 'Mavi Bisiklet' filmiyle ulusal yarışmada hem 'en iyi senaryo' hem de 'en iyi yönetmen' ödülünü aldı. Köreken ödülünü tüm dünyada bisiklet özlemi çeken çocuklara hediye etti.

Uluslararası yarışmada Yeşim Ustaoğlu'nun 'Tereddüt' filmi uluslararası yarışma bölümünde 'en iyi film' seçilirken aynı zamanda Ecem Uzun'a 'en iyi kadın' ve Yeşim Ustaoğlu'na da 'en iyi yönetmen' ödülünü getirdi.

Altın Portakal'da alınan ödüller şöyle:

"Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Asghar Farhadi

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Harvey Keitel

Sümer Tilmaç özel ödülü: 'Aydede' isimli projeyle senarist Abdurrahman Öner

İzleyici ödülü: 'Açık Kapı'

Uluslararası Yarışma Ödülü:

En I·yi Müzik: '48 kavşağı' filmiyle Tamer Nafaar- Itamaar Ziegler

En I·yi Senaryo: 'Açık kapı'

En I·yi Kadın Oyuncu: Ecem Uzun 'Tereddüt'

En I·yi Erkek Oyuncu: Tamer Nafaar '48 Kavşağı'

Jüri özel ödülü: 'Diğerlerinin Evi'

En I·yi Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu 'Tereddüt'

En I·yi Film: 'Tereddüt'

Ulusal Yarışma Ödülü

İzleyici ödülü: 'Babamın kanatları'

En I·yi Müzik: Burak Korucu "Babamın Kanatları'

En I·yi Senaryo: Ümit Köreken 'Mavi bisiklet'

En I·yi Kadın Oyuncu: Ecem Uzun 'Tereddüt'

En I·yi Erkek Oyuncu: Menderes Samancılar 'Babamın kanatları'

En I·yi Yönetmen Ümit Köreken 'Mavi Bisiklet'

En I·yi Film: 'Mavi Bisiklet". - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Asghar Farhadi Ecem Uzun Antalya Magazin Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title