Haberler

Batman'da 'Yeşil Hat', 20 Yıl Sonra Kaldırıldı

Güncelleme:

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde, 20 yıl önce işlenen cinayetten sonra oluşturulan 'yeşil hat' kaldırıldı.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde 20 yıl önce işlenen cinayetten sonra oluşturulan "yeşil hattın" kaldırılmasının ardından, "Gazeteciler Yetişiyor, Batman Gelişiyor Projesi" çerçevesinde 25 gazeteci, ilk kez söz konusu yeri görüntüledi.

"BARIŞ SÜRECİYLE HUZUR YAKALANDI"

Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, projenin Kalkınma Bakanlığının destek verdiği SODES projesi kapsamında yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Bir dönemler bırakın akşam saatlerinde, gündüz saatlerinde bile beldeye girmek tehlikeliydi. Barış süreciyle yakalanan huzur ortamı sayesinde arkadaşlarımız o kadar rahat çalışıyor ki, geçmişte ki olayları hatırlarcasına bol bol fotoğraf çekiyorlar. Amacımız genç gazeteci arkadaşlarımıza kötü süreci ile yeni süreci bir araya getirip belgelemektir. Bu konuda cemiyet olarak güzel bir çalışmaya imza attığımıza inanıyoruz" dedi.

"ESKİDEN BELDEYE GİRMEK CESARET İSTERDİ"

Beldenin vahşi doğasının fotoğrafçıların dikkatini çektiğini söyleyen eğitmen İrfan Tapan ise, ülkede devam eden barış süreci ile birlikte buraların halka açıldığını belirtti. Önceki dönemlerde beldeye girmenin cesaret istediğini anlatan Tapan, barış süreci ile birlikte bu güzel doğanın halka açıldığını kaydetti. Belde de yaşanan kan davası yüzünden yeşil hat ile birlikte yıllar boyunca çatışmalı ortamda hayata tutunduklarını belirten belde sakinlerinden Ekrem İksen de, beldelerinde gazetecileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Arif Arslan Yücebağ Batman Sason Kültür Sanat Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (9)

kurtulusk70@mynet.com:

ey Akp birak bu oyunlari...

12
23
yanıtYanıtla
licelinemesiss_01_01@hotmail.com:

devlet orda yüklü miktarda petrol buldu ondan pkkyla barış halinde

13
16
yanıtYanıtla
anti masalsel.baba@hotmail.com:

Kürtçüler de bir alem yahu :D sanki ayrı devlet kurunca bağımsız olacaklarını sanıyorlar.Ayrı devlet kurarsanız ne olur biliyormusunuz ? ABD bir eyaletini 2 ye bölmüş olur. :) Valla Türkçü yada Kürtçü her kim olursan ol akıntıya karşı kürek çekemeyeceğini bil bir birini kırma keyfine bak.Başınızdaki liderler bile kuklayken boşa konuştuğunuzu unutmayın ..

16
10
yanıtYanıtla
DEVRANromorker@hotmail.com:

Devlet isterse oaryı başınıza yıkar liceli lolipop

10
13
yanıtYanıtla
licelinemesiss_01_01@hotmail.com:

gün gelir devran döner horoz döner tavuk gömer devran olucak lolitop

yanıt0
yanıt0
vatandasmehmet1453kara@hotmail.com:

Devlet su an bunlari yemekten cikan kil gibi goruyor sadece mide bulan diriyorlar is citi olsa bak ozaman seyreyt k

yanıt0
yanıt0
RASİM ÖZern.byln.602001@hotmail.com.tr:

BUNLAR HEPSİ OYUN OYUN OYUN

10
9
yanıtYanıtla
mustafamberksls@gmail.com:

Artik baris gelecek tabi eger malum hiyarlar gene ortaliga etmezse. Bunun icinde türküde var kürdüde. Diyarbakir yakinda antik bir turist cenneti olacak. Urfa Insallah agaliktan ve 16.yüzyildan kurtulursa orasida süper olur. Her biji recep Tayyip Erdogan

8
3
yanıtYanıtla
Güzellgut_spieler@hotmail.com:

Kim ne derse desin barış süreci herkesin iyiliğine işliyor. Bu bariş ortamı devam ettiği sürece 5 yıl içinde o bölgeler müthiş kalkınacak.

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title