Haberler

Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece'si mozaik sanatıyla yorumlanıyor

MERSİN'de, ressam Melikşah Yıldırım ile Arzu Koraltan, Hollandalı Ressam Vincent Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece' adlı eserini mozaik tabloya dönüştürüyor.

MERSİN'de, ressam Melikşah Yıldırım ile Arzu Koraltan, Hollandalı Ressam Vincent Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece' adlı eserini mozaik tabloya dönüştürüyor.

Ressam Melikşah Yıldırım ile Arzu Koraltan 2 ay önce gönüllü olarak Mezitli Belediyesi için Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece' tablosunu mozaik sanatına yansıtmaya karar verdi. İkili, 6 parçadan oluşan 2 aydır üzerinde çalıştıkları tabloyu 15 günlük çalışmadan sonra bitirmeyi hedefliyor. Tamamı yaklaşık 450 bin, 8 milimetrelik cam mozaikten oluşan Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece'si belediyenin belirlediği alanda sergilenecek. Ressam Arzu Koraltan, projeyi sanatçılar olarak gönüllü olarak yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmada 8 milimetrelik cam mozaikler kullanıyoruz. Çalışmada ortalama 20 renk bulunuyor. 20 metrekarelik bir alanı kapsayacak. Bunun için Mezitli Belediyesi Viranşehir sahilindeki parkta bir duvar hazırladı. Bittiği zaman oraya monte edilecek ya da kendi tercihlerine göre başka bir yere, belediye binasına da alınabilir. Ortalama 2 aydır üzerinde çalışıyoruz. Çalışma 6 parçadan oluşuyor. Şu anda 5 parçasını bitirdik. Bir parçamız daha kaldı. Bir hafta 10 günlük çalışmadan sonra onu da tamamlayacağımızı düşünüyoruz" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Vincent Van Gogh Van Gogh Melikşah Mezitli Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title