Haberler

Üsküdar'da '2. Minyatür Yarışması Sergisi' sanatseverlerle buluştu

Güncelleme:

Üsküdar'da '2. Minyatür Yarışması Sergisi' sanatseverlerle buluştuİSTANBUL Üsküdar Belediyesi tarafından, ikincisi gerçekleştirilen 'Minyatür Yarışması Sergisi' Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in katılımıyla sanatseverlere kapılarını açtı.

Üsküdar'da '2. Minyatür Yarışması Sergisi' sanatseverlerle buluştu

İSTANBUL Üsküdar Belediyesi tarafından, ikincisi gerçekleştirilen 'Minyatür Yarışması Sergisi' Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in katılımıyla sanatseverlere kapılarını açtı. Yarışmada dereceye giren eserlerin sanatçılarına ödülleri verildi.

Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Nevmekan Bağlarbaşı'nda '2. Minyatür Yarışması Sergisi' açılışı dün gerçekleşti. Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2. Üsküdar Minyatür Yarışması'nın, Üsküdar kültürünü ve Üsküdar'da yaşamı, Üsküdar'a dair motifler ile ortaya koyması hedeflendi.

Geçmişten günümüze önemli bir sanat merkezi olan Üsküdar'a ait zengin kültürel ve tarih birikimi gelenekli sanatlardan olan minyatür aracılığıyla ortaya koyulan birbirinden eşsiz eserler kıyasıya yarıştı. Vatandaşlar sergiye yoğun ilgi gösterdi. Sergi, kurdele kesimi ve hediyelerin takdim edilmesinin ardından sanatseverlere kapılarını açtı.

Birbirinden eşsiz eserler yarıştı, dereceye giren eserlere ödül yağdı

Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2. Minyatür Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada, birinci olan Gülşen Eryüksel'e 20 bin TL, ikinci Gülşah Bayazıt'a 15 bin TL, üçüncü Semra Sayitoğlu'na ise 10 bin TL para ödülü verildi. Mansiyon ödülü olarak ise 5 bin TL ödül verildi.

Etkinlikte açılışı yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Minyatür özel bir sanat, çok farklı bir sanatın önemli bir dalı ve hiç vazgeçemediğimiz bizim medeniyetimizin, kültürümüzün, geleneklerimizin birbiriyle bağlantılı olması adına önemli bir vazifeyi, görevi de icra eden bir sanat dalıdır. Bir perspektifi yoktur. Döneminin ressamıdır, tiyatrocusudur, tiyatrosudur, sinemasıdır. Adeta o dönemi bize anlatan önemli bir dilidir, o dönemin eseridir diyebiliriz. Dolayısıyla bu minyatür sanatı Osmanlı zamanında uzun yıllardan beri belirli dönemlerde ve belirli yerlerde, mekanlarda yaşamıştır. O mekanlardan birisi de Üsküdar'dır. Zaten Üsküdar'ımız gelenekli sanatların adeta yeridir, yurdudur, yatağıdır." dedi.

Yarışmada 2 defa üst üste birinci olan Gülşen Eryüksel, "Mutluyum. Bu sene ikinci kez Üsküdar Minyatür Yarışması'nda birincilik aldım. 12 yıl önce başladım bu sanata. Tabii gönül vermek lazım öncelikle. 2 yıldır Üsküdar'ı yaşıyorum onu çalışırken. O yüzden mutluyum. Çok mutlu oldum, heyecanlandım. Bu sene geçen yılkinden çok daha heyecanlıyım aslında." şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Üsküdar Belediyesi Hilmi Türkmen Üsküdar Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title