Haberler

Uşak'ta 5. Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

Güncelleme:

Uşak'ta bu yıl 5.'si düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Uşak Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen festival için kortej yürüyüşü düzenlendi. Festival kapsamında birçok etkinlik ve söyleşi gerçekleştirilecek.

Uşak'ta bu yıl 5.'si düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Uşak Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 18-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan 5. Uluslararası Tiyatro Festivali için kortej yürüyüşü düzenlendi.

Kortej yürüyüşü için Uşak Belediyesi eski hizmet binası önünde toplanan vatandaşlar, bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşe, sinema ve tiyatro sanatçıları Zihni Göktay, Cemal Hünal, Mehmet Pala ve Merve Sevi de katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış programında konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatroları eserlerinin halk tarafından ilgiyle takip edildiğini söyledi.

Gençleri sanatla buluşturmak ve sanata karşı ilgilerini arttırmak için belediye olarak birçok çalışma yürüttüklerini aktaran Çakın, Uşaklıların, kentte sergilenen her oyunda salonları tıklım tıklım doldurduğunu ifade etti.

Her sene tiyatro festivalini daha da geliştirmek için mücadele verdiklerini belirten Çakın, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımızı tiyatro festivaliyle daha da zenginleştirmek, güçlendirmek hele ki böyle değerli sanatçılarımızı Uşak'ta misafir etmek, sanatseverlerimizle, tiyatroseverlerimizle buluşturabilmek, genç tiyatrocularımıza ilham olmalarını sağlamış olmak bizi ayrıca mutlu ediyor. Her sene üzerine biraz daha koyarak tiyatro festivalimizi geliştiriyoruz. Bu sene uluslararası anlamda değişik ülkelerden, Balkanlar'dan çok güzel oyunlarımızı ağırlıklı olarak amfi tiyatroda güzel sıcak havanın da tadını çıkartarak izleme fırsatında olacağız."

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu moderatörlüğünde Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, tiyatro ve sinema sanatçıları Zihni Göktay, Cemal Hünal, Mehmet Pala, Merve Sevi ve Gazeteci-Yazar Hasan Çakmak'ın katılımıyla söyleşi düzenlendi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Uşak Belediyesi Uşak Kültür Sanat Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

title