Haberler

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Ali Cabbar'ın hüzünlü hikayesini anlattı

Güncelleme:

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Çerkezköylü şarkıcı Emir Can İğrek'in son albümünde yer alan eserle gündeme gelen 'Ali Cabbar'ın hüzünlü hikayesini anlattı. Şarkı, klarnetçi müzisyen Tekirdağlı Ali Cabbar'ın 'kara sevda'sını aktarıyor.

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Çerkezköylü şarkıcı Emir Can İğrek'in son albümünde yer alan eserle gündeme gelen "Ali Cabbar"ın hüzünlü hikayesini anlattı.

Hacıoğlu, AA muhabirine, Tekirdağ Çerkezköylü şarkıcı İğrek'in son albümünde yer alan kavuşulamayan bir aşkın anlatıldığı "Ali Cabbar" şarkısının son günlerde sosyal medyada paylaşımlarla gündeme geldiğini söyledi.

Şarkıda, klarnetçi müzisyen Tekirdağlı Ali Cabbar'ın "kara sevda"sının aktarıldığını ifade eden Hacıoğlu, şarkının, eski yıllarda gerçekleşen hikayesiyle de dinleyenleri hüzünlendirdiğini belirtti.

Hikayenin hüzünlü olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Şarkının hikayesi anonim, yaşanmış bir aşk hikayesinden alınma. Ali Cabbar, rivayete göre babasıyla düğünlerde müzisyenlik yapan biri. Sevdalandığı kızı istetse de evlenemeyen Ali Cabbar, bir dönem hayata küsmüş. Yüreği sızlayan babası oğlunun da normalleşmesi için bir gün bir düğün cemiyeti olduğunu belirterek oğluyla bir düğünde gırnata çalacaklarını söyleyerek birlikte düğüne giderler.

Bir süre sonra Ali Cabbar düğünün kara sevdayla tutulduğu kızın düğünü olduğunu anlar. Gırnatasını yere atar, düğünü terk eder, ertesi gün de askere gitmek istediğini söyler. Rivayet odur ki Ali Cabbar askerde şehit düşer. Şarkı gerçekten çok hüzünlü şu sözleriyle insanı gerçekten çok etkiliyor. 'Baban der 'al gırnatanı oğlum, Akşama düğün var, yürü Ali Cabbar', Sevdiği kız başkasına varmış. Oynar el oğluyla çalar Ali Cabbar.' sözler gerçekten yürek dağlayıcı."

"Balkanlar'ın hikayeleri acı ve hüzün doludur"

Hacıoğlu, Balkanlar'da ve Trakya'da yaşayan göçmenlerin acı ve hüzünlerle dolu hikayelerinin olduğunu belirtti.

Göçün her zaman acı olduğunu ifade eden Hacıoğlu, "Genelde Balkanlar'ın hikayeleri acı ve hüzün doludur. Zaten hayatları hüzün ve sürgün ile geçmiştir. Anadolu'dan Balkanlar'a daha sonra Trakya'ya ve Anadolu'ya gelmek başlı başına bir hüznün hikayesidir." dedi.

Ali Cabbar'ın "gırnata" çaldığını ifade eden Hacıoğlu, yörede gırnata olarak bilinen klarnetin önemli bir enstrüman olduğunu söyledi.

Tekirdağ'ın adının "Kara sevdalı ve şehit Ali Cabbar"ın hikayesiyle gündeme gelmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Hacıoğlu, "Bu manada sarkıcı İğrek'in yaptığı Ali Cabbar şarkısı içinde birçok unsuru barındırması açısından şehitliğe atıfta bulunması, hüznü belirtmesi ve Tekirdağ'a ile anılması bizim için anlam ifade ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Emir Can İğrek Ahmet Hacıoğlu Ali Cabbar Tekirdağ Kültür Sanat Haberler

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

2024 PARİS OLİMPİYATLARI NE ZAMAN? Paris Olimpiyatları hangi ay, hangi tarihte? Pınar Eliçe kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Pınar Eliçe kaç yaşında, nereli? Pınar Eliçe biyografisi! Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı enflasyonu kaç oldu? DEM Partili Mehmet Sıddık Akış gözaltına mı alındı? Hakkari Belediyesi Eş Başkanı neden gözaltında, ne oldu, olay ne? Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış kaç yaşında, hangi partiden? Ümit Özdağ kimdir? Halk Tv konuğu Ümit Özdağ kaç yaşında, nereli? Ümit Özdağ biyografisi! KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, bugün mü? Ali Kurt kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Kurt kaç yaşında, nereli? Ali Kurt biyografisi! 3 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU: Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK, KARİYER... İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? #9728 İstanbul 3 Haziran 2024 hava nasıl, kaç derece olacak? #128526 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? #128226 2024 LGS tercihleri ne zaman yapılacak? Jose Mourinho MAAŞI! #9917 Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho ne kadar kazanacak? BARAJ DOLULUK ORANI 3 HAZİRAN! İSKİ baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ABD- Türkiye voleybol maçını kim kazandı? Filenin Sultanları maçı kazandı mı? #127952 GELİNİM MUTFAKTA 3 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

title