Haberler

Sony Ericsson ile İstanbul’u Resimliyorum

Güncelleme:

Balat sakini bir İstanbullu olarak kültür başkentimize aşık olan Jean-Marc Arakelian, Sony Ericsson cep telefonu ile bu şehr-i İstanbul'un eşsiz fotoğraflarını çekiyor.

Arakelian, profesyonel bir fotoğraf makinesi kadar sağlam ve sadık olarak tanımladığı Sony Ericsson cep telefonu ile deniz ve aşk şehrinin karelerini resimlerinde ölümsüzleştiriyor. Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği 2. Kültürlerarası Sanat Diyalogları Günleri'nde, Galata Kulesi Meydanı'nda sanatseverlerle buluşan Arakelian'ın eserleri 25 Haziran 2011 tarihine kadar Beyoğlu Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

İstanbul'un tarihi Balat Mahallesi sakinlerinden Jean-Marc Arakelian, kültür başkentimizin estetiğini yakalamak için bir Sony Ericsson cep telefonu kullanıyor. Sony Ericsson'u profesyonel bir fotoğraf makinesi kadar sağlam ve güvenilir olarak tanımlayan Arakelian, çektiği resimleri rekonstrüktif bir yaklaşımla elleriyle modifiye ediyor. Resimlere "Photoshop" yapmanın popüler olduğu günümüzde, İstanbul aşığı sanatçı, büyükşehir hayatının akışını en sade ve çarpıcı yanıyla yakalamak için Sony Ericsson cep telefonunu tercih ediyor.

İleri teknoloji ürünü profesyonel bir makine yerine, İstanbul sokaklarını Sony Ericsson cep telefonu ile dolaşan Arakelian, deniz ve tepeler şehrinin atmosferini soluyarak yakaladığı kareleri kendi eliyle modifiye ediyor. Arakelian, sanatını şöyle tanımlıyor: "Sürekli çalışıyorum. Dışarıya çıktığım zaman her şeyi bir resim karesi olarak görüyor ve çektiğim fotoğrafları kendime göre düzenliyorum. Her sabah erkenden kalkıp durmadan dolaşarak arka arkaya resim çekiyorum. Bunun en güzel yanı ise geçtiğim yolların her gün değişmesi. Fotoğraflarda yaptığım düzenlemelerle bu farkı daha da belirgin kılıyorum."

Arakelian'ın resimleri Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği 2. Kültürlerarası Sanat Diyalogları Günleri'nde, Galata Kulesi Meydanı'nda sanatseverlerle buluştu. Sanatçının fotoğrafları 25 Haziran 2011'e kadar İstiklal Caddesi, Beyoğlu Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title