Haberler

Son dakika haberleri: Selimiye Çocuk Kütüphanesi yeni yüzüyle hizmete açıldı

Güncelleme:

Son dakika haberler: Selimiye Çocuk Kütüphanesi yeni yüzüyle hizmete açıldı Başkan Hilmi Türkmen: "Kütüphaneleri çocuk sesleriyle doldurmak istiyoruz" Üsküdar'da yenilenen Selimiye Çocuk Kütüphanesi açıldı.

Selimiye Çocuk Kütüphanesi yeni yüzüyle hizmete açıldı

Başkan Hilmi Türkmen : "Kütüphaneleri çocuk sesleriyle doldurmak istiyoruz"

İSTANBUL - Üsküdar'da yenilenen Selimiye Çocuk Kütüphanesi açıldı. 7-16 yaş aralığındaki çocuklara hizmet verecek olan kütüphanenin açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çocuklar gerçekleştirdi.

Üsküdar'da yenileme çalışmaları tamamlanan Selimiye Çocuk Kütüphanesi gerçekleştirilen açılış programıyla kapılarını açtı. Çocukların sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sunmak, donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve okuma alışkanlığı kazandırmak için çok sayıda eserin yer aldığı kütüphaneye açılış gününde çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış programında miniklerin canlı müzik performansı ve şiir okumaları büyük beğeni topladı. Kütüphane içerisinde kitapların yanı sıra çocukların zeka gelişimlerine katkı sağlayacak oyunlara da yer verildi. Kütüphanenin açılış kurdelesini Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çocuklar gerçekleştirdi.

Tam donanımlı olarak hizmet verecek

Kütüphane içerisinde etkinlik alanı, okuma salonu, resim, boyama etkinlik alanı, strateji-zeka oyun alanı, öğrencilerin görsel ve işitsel algılarının gelişmesine katkıda bulunacak alanlar yer alırken aynı zamanda velilere yönelik programlar da gerçekleştirilecek. Yenilenen 2 katlı kütüphane haftanın 6 günü kapılarını öğrencilere açık tutacak.

"Kütüphaneleri çocuk sesleriyle doldurmak istiyoruz"

Açılış programı sonrası konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar Belediyesi olarak Kültür Bakanlığımızla yaptığımız protokol gereği buranın açılışını yeniden gerçekleştirmiş olduk. Burayı tamamen yeniledik. İçerisini yeni kitaplarla doldurduk. Tamamen çocukların istifade edeceği güzel bir kütüphane oldu. Burası yenilenmiş haliyle bir zenginlik kazanmış oldu. Burada roman, hikaye ve ders kitaplarına takviye eserler var. Burası 7 ila 16 yaş arasındaki öğrenci grubuna hitap edecek ve haftanın 6 günü çocuklarımıza hizmet vermeye devam edecek. Çocuklarımız üye olmak kaydıyla kitaplar ödünç alabilecek. Bu tarz kütüphane çalışmaları bizleri de mutlu eden projeler. Bizim de amacımız bu kütüphaneleri çocuklar ile doldurmak. Buraların çocuk sesleriyle dolmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hilmi Türkmen Üsküdar Çocuk Kültür Sanat Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title