Haberler

Son dakika! Doğu Karadeniz'de "tarihi rota" turizme kazandırılacak

Güncelleme:

Son dakika kültür sanat haberi... Trabzon ve Gümüşhane'den geçen tarihi kervan, göç ve askeri rotaların turizme kazandırılmasını amaçlayan proje için çalışmalar başladı.

Trabzon ve Gümüşhane'den geçen tarihi kervan, göç ve askeri rotaların turizme kazandırılmasını amaçlayan proje için çalışmalar başladı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan (DOKA) yapılan açıklamaya göre, DOKA tarafından Gümüşhane'den başlayıp Trabzon sınırlarında Karadeniz'e dökülen Yanbolu Çayı Havzası'nın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel varlıkların tespiti ve havzanın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılarak sürdürülebilir turizme kazandırılması için Yanbolu Vadisi Sürdürülebilir Turizm Master Planı oluşturuldu.

Plan kapsamında Sümela, İmera, Vazelon ve Kuştul manastırları, Camiboğazı, Çakırgöl, Taşköprü, Hamsiköy, Zigana, Limni Gölü, Kurum ve İmera yerleşim yerleri, Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi gibi bilinirliği yüksek merkezlerin yanında bölgede yer alan hanlar, camiler, kiliseler, köprüler, değirmenler, sivil mimari yapılar, çeşmeler ile bölgenin flora ve fauna değerleri işlevlendirildi.

Aynı zamanda İpek Yolu Rotası, Anabasis-Ksenophon Rotası, Evliya Çelebi Rotası ile Savaş Rotaları gibi rotalar da ortaya çıkarıldı.

Planların hayata geçirilmesi noktasında DOKA, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gümüşhane Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gümüşhane İl Özel İdaresi, Gümüşhane Turizm İl Müdürlüğü ve Arsin Belediyesi yetkilileri, söz konusu alanda güdümlü proje uygulanabilmesi için çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi.

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Zülfü Turan ve diğer ilgililerin katıldığı toplantıda, proje kapsamında tarihi rotada küçük ölçekli altyapı çalışmaları, tabelalandırma ve dijitalleştirme, tarihi rotaların haritalandırılması ve ayağa kaldırılması ile güzergahta fotoğraf çekim noktalarının hazırlanması gibi konuları içeren projenin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Doğu Karadeniz Gümüşhane Trabzon Kültür Sanat Haberler Son Dakika

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title