Haberler

Şehirde zabıta memuru, kırda ultra maraton koşucusu

Güncelleme:

Kütahya Belediyesinde 12 yıldır zabıta memuru olarak görev yapan Hüseyin Gümüş, spora olan düşkünlüğü ve katıldığı ultra maratonlarda elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor.

Kütahya Belediyesinde 12 yıldır zabıta memuru olarak görev yapan Hüseyin Gümüş, spora olan düşkünlüğü ve katıldığı ultra maratonlarda elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor.

Belediyenin atletizm branşında lisanslı sporcu da olan, çocukluğundan bu yana sporun çeşitli branşlarıyla ilgilenen evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki Gümüş, 2008'de bir arkadaşının teşvikiyle maraton koşmaya başladı.

Daha sonra ultra maratonla tanışan Gümüş, katıldığı yarışlarda dereceler elde etti.

Gümüş, 2019'da düzenlenen Manavgat Ultra Maratonu'nda 75 kilometrede yaş grubunda üçüncü, 2019 Erdek Kyzikos Ultra Maratonu'nda 85 kilometrede yaş grubunda birinci oldu.

Bisiklet sporuyla da profesyonel olarak ilgilenen ve Türkiye'nin farklı illerine bisikletiyle giden Gümüş, dağ bisikleti yarışlarına da katıldı.

Hüseyin Gümüş, AA muhabirine, ultra maraton yarışlarını, doğa ile iç içe yapıldığı için çok sevdiğini söyledi.

Önceleri 10, 15 ve 21 kilometre mesafeli yarışlara katıldığını, ardından ultra maraton koştuğunu belirten Gümüş, şöyle devam etti:

"Gittiğimiz yarışlar maraton ve yarı maratondu. Daha sonra ultra maratonla tanıştım. Ultra maratonda da 40 kilometrenin üstü mesafeler koşmaya başladım. Bu branşta koştukça mesafeler yetmemeye başlıyor. Bunun için hemen her gün mesai sonrası az veya çok mutlaka antrenman yapmaya özen gösteriyorum. Kütahya'mız birçok spor branşını yapmaya oldukça uygun. Antrenman yaparken, yarışlara hazırlanırken ilimizin dört bir yanında bulunan ormanlık alanları, Çamlıca Tabiat Parkı, Yellice Dağı, Türkmen Dağı, Frig Vadisi gibi bölgeleri tercih ediyorum. Çünkü buraların havası ve doğası oldukça uygun. Kütahya'da da bir ultra maraton yarışının düzenlenmesini çok isterim."

"Spor, insanın hayatında mutlaka olmalı"

Gümüş, sporun kendisine mental ve fiziksel dayanıklılık kattığını vurguladı.

Herkese en az bir spor branşıyla uğraşmalarını tavsiye eden Gümüş, "Sağlığımızın değerini daha iyi anladığımız salgın günlerinde sporun önemi de bir kez daha ortaya çıkıyor. Uzmanlar, hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini söylüyor. Sporun da bağışıklığı güçlendirdiği biliniyor. Bu yüzden spor, insanın hayatında mutlaka olmalı." ifadelerini kullandı.

Spor yapmak için illa sporcu kimliği olmasının gerekmediğini anlatan Gümüş, hangi işle uğraşırsa uğraşsın insanın spora zaman ayırabileceğini dile getirdi.

"Çocuklarıma örnek olmak amacıyla yarışlara ailemle gidiyorum." diyen Gümüş, 14 Mart'ta düzenlenmesi planlanan Efes Ultra Maratonu'na hazırlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüseyin Gümüş Kütahya Zabıta Gümüş Haberler

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir?
Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title