Haberler

Sanatçı Nazarkulov üç eserini tuvale yansıttı

Güncelleme:

Sanatçı Yerlan Nazarkulov, Kıbrıs Sanat Müzesi için, 'Bella Pais Manastırı', 'Koloş Kalesi' ve 'Lefkoşa'nın Fethi' adlı eserlerini tuvale yansıtarak sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sanatçı Yerlan Nazarkulov, Kıbrıs Sanat Müzesi için, 'Bella Pais Manastırı', 'Koloş Kalesi' ve 'Lefkoşa'nın Fethi' adlı eserlerini tuvale yansıtarak sanatseverlerin beğenisine sundu.

Yakın Doğu Üniversitesi'nden edinilen bilgiye göre, Kıbrıs'ın tarihi mekanlarından St. Barnabas Kilisesi, Hala Sultan Camii ve Girne Kapısı'nı Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için tuvale yansıtan sanatçı Yerlan Nazarkulov, yine Kıbrıs'ın önemli tarihi ve turistik yerlerinden Girne'de Akdenizi kucaklayan tepelerinde yer alan orijinal adı Abbaye de la Paix olan 'Bella Pais Manastırı', Limasol'a bağlı Koloş köyünde yer alan 'Koloş Kalesi' ve Osmanlı askerleri ile Venedik askerleri arasında meydana gelen zorlu mücadeleyi tasvir ederek 'Lefkoşa'nın Fethi'ni tuvale yansıttı.

YERLAN NAZARKULOV KİMDİR?

1969 yılında Kazakistan'da dünyaya geldi. 1991 yılında Almatı Oral Tansykbaev Dekoratif ve Uygulamalı Sanatlar Koleji'nden mezun oldu. 1997 yılında Almatı'daki T. Zhurgenov Sanat Akademisi'nden mezun oldu. Uluslararası Avrasya Tasarımcılar Birliği üyesidir. 1993 ve 1994 yıllarında Almatı şehrinde ulusal sanat sergilerine katıldı. 1996 ve 1997 yıllarında Ular Galerisi'nde kişisel sanat sergilerini açtı.

1999 yılında Devlet ve Cumhurbaşkanlığı Ödüllerine layık görüldü. 2008 yılında Astana kentinde düzenlenen 'Nevruz' adlı ulusal sanat sergisine katıldı. 2010-2011 yıllarında Başkanlık ödülünün sahibi oldu. 2012 yılında 'Art Nazarkul' adlı karma sanat sergisinde yer aldı. 2013 yılında Astana Artline galerisinde düzenlenen uluslararası karma sanat sergisine katıldı. 2014 yılında Astana Art Fest adlı uluslararası sanat sergisine katıldı. 2016 yılında Almatı Devlet Merkez Müzesi'nde kişisel sanat sergisini açtı.

2017 yılında Astana Ulusal Müzesi'nde kişisel bir sanat sergisini açtı. 2016-2018 yıllarında Belarus Dışişleri Bakanlığı ve UNESCO'nun desteğiyle Lizbon'dan Vladivostok'a adlı uluslararası sanat sergisine katıldı. 2018 yılında Astana kentinde düzenlenen İpek Yolu adlı uluslararası sanat sergisine katıldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Astana Kıbrıs Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title