Haberler

"14. Ayder Kar Festivali" başladı

Güncelleme:

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 14'üncüsü organize edilen "Ayder Kar Festivali" başladı.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 14'üncüsü organize edilen "Ayder Kar Festivali" başladı.

Çamlıhemşin Ayder Yaylası Tarımsal ve Turizm Bal Kooperatifince Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıllık aranın ardından düzenlenen festivale yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Milli Park girişinden itibaren bölgeye özel otomobillerin geçişine izin verilmedi. Araçlarını park eden misafirler, 60 minibüsle yaylaya taşındı. Bazı vatandaşlar ise yaylaya kadar yürümeyi tercih etti.

Rize Jandarma Komutanlığı ve 112 Acil Servis ekipleri, olası olumsuzluklara karşı yaylada hazır bulundu.

Festivale katılanlar, şambrel, kızak ve naylon poşetlerle kaymaya çalıştı. Kalabalık nedeniyle zaman zaman ufak çaplı kazalar da meydana geldi.

Mahalli sanatçıların da sahne aldığı festivalde, bazı vatandaşlar tulum eşliğinde horon oynadı.

İstanbul'dan gelen Mümin Çakmak, AA muhabirine, yaylaya geldiği için mutlu olduğunu söyleyerek, "Ailemle geldik. Çok güzel bir manzara var. Beklediğimizden güzel. Keyifli vakit geçiriyoruz." dedi.

Merve Kaya ise Ordu'dan 5 saatlik yolculukla yaylaya ulaştığını anlatarak, "Geldiğimize değdi. Hava, ortam çok güzel. Ayder görülmesi gereken bir yer. Ayder'e yazın da gelmiştim. Ayder'in yazı da güzel kışı da." diye konuştu.

Festival, yarın çeşitli etkinliklerin ardından sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ayder Yaylası Çamlıhemşin Rize Kültür Sanat Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title