Haberler

Prof. Dr. Cemil Koçak'tan Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz Konferansı

Güncelleme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Prof. Dr. Cemil Koçak tarafından düzenlenen konferansta, Türkiye'de darbeler ve 15 Temmuz olayı ele alındı. Koçak, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesiyle birlikte yeni bir istikamete doğru ilerlemeye başladığını belirtti ve 'Yeni Türkiye'nin' çizgilerinin oluştuğunu söyledi. Ayrıca, darbe girişiminin 27 Mayıs'tan ilham alındığını ve toplumun dörtte birinin darbenin temsilcisi ve destekçisi olabileceğini ifade etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Prof. Dr. Cemil Koçak tarafından ' Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz' konferansı düzenlendi.

Prof. Dr. Cemil Koçak, geçen 7 yılın ardından bugün tekrar geriye bakıldığında Türkiye'nin 15 Temmuz gecesiyle birlikte yepyeni bir istikamete doğru ilerlemeye başladığını belirtti. Prof. Dr. Cemil Koçak, eski Türkiye'nin gerilerde kalmaya başladığını ve yeniden canlanması ihtimalinin az olduğunu; nihayet 'Yeni Türkiye'nin' çizgilerinin oluşmakta olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin 27 Mayıs'tan ilham alınarak gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Cemil Koçak, '27 Mayıs öncesindeki söylentiler, dedikodular, kara propagandalar, uzun zamandan beri zaten iktidara karşı işleniyordu. Bunun ana nedeni bir darbeye vesile teşkil etmesi, kamuoyu oluşturması ve darbenin kamuoyunun belli bir kesimi tarafından desteklenmesinin sağlanmasıydı. Birçok kişinin dikkatini çekmemiştir; 15 Temmuz'dan çok kısa süre önce bazı liselerde, mezuniyet törenlerinde öğrenciler, iktidara karşı bildiri yayınlayarak ve tören sırasında resmi konuşma yapan müdürlerine sırtlarını dönerek mesaj vermeye çalıştılar" dedi.

"Utangaç ve maskeli darbeciler var"

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda toplumun dörtte birinin darbenin temsilcisi ve destekçisi olacağını belirten Koçak, "Türkiye'de utangaç darbeciler var, maskeli darbeciler var. Kendilerini 'demokrat, özgürlükçü, çağdaş, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan' gibi sıfatlarla anan; aslında utangaç darbeciler var. Bakmayın herkesin darbeye karşı olduğuna. Toplumun en az dörtte biri, bu darbe girişiminin başarısızlığa uğraması yüzünden üzüntü içindeydi. Birçok kişi eğer darbe başarılı olsaydı, bu darbenin temsilcisi ve destekçisi olacaktı. Bunlar pek çok kesimde var, olmaya devam ediyor. 15 Temmuz'un ardından yedi yıl geçti. Her ne kadar bu sürede darbeciler muhtemelen bir daha bellerini doğrultamayacak şekilde pasifize edilmişlerse de 'Bu iş bitti' deyip, arkanızı dönerseniz; ölümcül bir hata yaparsınız. Hiç kimsenin, hiçbir siyasi grubun bundan böyle darbeyle iktidarı alaşağı etmek gibi bir düşünce ve duygu içerisine girmesini kati olarak engellemek lazım" dedi.

Konferansa Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Akın Coşkunlar ve kurum müdürleri katıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sıtkı Koçman Cemil Koçak 15 Temmuz Türkiye Muğla Kültür Sanat Haberler

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 677. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Dünya'ya benzeyen yeni bir gezegen keşfedildi? Gliese 12 b özellikleri neler? Trakya'ya nükleer santral mi yapılacak? Nükleer santral nereye, ne zaman yapılacak? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 64. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yeni Call of Duty oyununun ismi resmi olarak açıklandı! Call of Duty: Black Ops 6 tanıtım tarihi duyuruldu Vakıfbank çöktü mü? Vakıfbank mobil uygulaması neden açılmıyor? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title