Haberler

Pedasa'da Festival Ateşi

2. Uluslararası Bodrum Pedasa Kültür ve Sanat Festivali'nin Açılışı Yapıldı.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Konacık beldesinde düzenlenen 2. Uluslararası Bodrum Pedasa Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Tosun'un festival ateşini yakması ile başlayan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı şair Abdullah Satoğlu'nun da katıldığı açılış renkli görüntülere sahne oldu.

Konacık beldesinde düzenlenen 2. Uluslararası Bodrum Pedasa Kültür ve Sanat Festivali, 375 metre rakımlı Pedasa yaylasında bulunan 3 bin 500 yıllık antik kent harabelerinde dün akşam (Cuma) başladı. Konacık Belediyesi, Muğla Üniversitesi, Konacık Kalkındırma Derneği (KONKAD), Türkiye İzcilik Federasyonu ve Türkiye Oryantiring Federasyonu organizasyonu ile gerçekleştirilen festivalin açılışına, Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun, KONKAD Başkanı Dilek Nergiz, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Pedasa kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelen ve aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı şair Abdullah Satoğlu'nun da bulunduğu 50 şair ile 350 izci ve Bodrumlular katıldı.

İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının klasik müzik konseri ile başlayan açılış töreninde, Azeri piyanist Doç. Dr. Cemile Arif çaldığı coşkulu eserlerle müzik ziyafeti çekti. 12 ilden 350 izci, Muğla İzcileri Onursal Başkanı ilan ettikleri belediye başkanı Tosun'a plaket verdi. Başkan Tosun da festivalin düzenlenmesinde emeği geçen ve 50 şairi Bodrum'a getirerek şiir yarışması düzenlenmesini sağlayan şair Abdullah Satoğlu'na plaket vererek teşekkür etti. Bodrum'da denizi olmayan tek beldenin Konacık olduğunu belirten Tosun, ''Ama Ege'nin tarihindeki en önemli altı kentten biri Konacık yaylasındaki Pedasa Antik kenti. Üç yıl önce başlattığımız kazı çalışmalarını büyük bir hızla sürdürerek Konacık'ı kültür turizminin vazgeçilmez ören yerleri arasına girmesini sağlayacağız' dedi.

Konuşmaların ardından, Başkan Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Prof. Dr. Adnan Diler ve izciler, Pedasa festival ateşini yakarak ve 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek şenliklerin startını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250 Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Meteoroloji'den uyarı! Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Hava nasıl olacak? 24 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Mayıs burç yorumları nedir?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title