Haberler

Ödül Rekortmeni Filmlerle "Doğaya Dokun"

Güncelleme:

5. Ankara Dağ Filmleri Festivali 2 Nisan'da başlıyor.

The North Face'in sunduğu ve bu yıl "Doğaya Dokun!" temasıyla yola çıkan 5. Ankara Dağ Filmleri Festivali, 02 – 06 Nisan 2014 tarihlerinde; doğa, keşif, macera ve belgesel sinema tutkunlarıyla buluşuyor. Dağ Kültürü Derneği ile Mineral Event tarafından düzenlenen festivalde ödül rekortmeni filmlerin yanı sıra macera ile adrenalin dolu toplam 43 film izleyicilerle buluşacak.

Türkiye'nin, doğa, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, 02 Nisan'da, The North Face®'in ana sponsorluğunda Ankaralılarla buluşacak. 06 Nisan tarihine kadar sürecek festivale, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ev sahipliği yapacak.

Dünyanın en iyi doğa filmleri festivalde

Festival dünyanın çeşitli festivallerinde gösterilen 600'den fazla film arasından seçilen 2014 seçkisi toplam 37 filmden oluşuyor. Filmler; "Dünyadan", "Keşif Ruhu", "Doğa-Çevre-İnsan", "Su Dünyası", "Bisiklet" ve "Kayak" olmak üzere, 6 tema başlığı altında toplanıyor. Seçkide; rafting, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanı sıra, çevre ve doğa belgeselleriyle gezi, keşif ve insan hikayeleri de yer alıyor.

1953'te Everest'te neler oldu?

Bu yılın en dikkat çekici teması olan "Dünyadan" ile 12 film beyaz perdeye yansıyor. Bu tema altında yüksek kalitesi ve güçlü anlatımı ile "Uçurumun Kıyısında" filmi dikkat çekiyor. Tema kapsamında ayrıca dünyanın en tehlikeli dağı olarak bilinen K2 üzerine 3 ayrı film bulunuyor.

"Bisiklet" ve rekabet

Salcano sponsorluğunda hazırlanan bu temanın dikkat çekici filmi ise "Mutluluk". Filmde Hindistan'da kötü koşullar altında yaşayan cüzzam hastalarına ve zihinsel engelli kadınlara dikkat çekmek için yapılan çok zorlu bir bisiklet yolculuğu anlatılıyor.

"Keşif Ruhu" ile kuzeye yolculuk

Adrenalin düzeyini yükselten "Keşif Ruhu" teması altında Norveç'ten filmlerle izleyiciler kuzey esintisi yaşayacaklar. Temanın en dikkat çekici filmi ise "Hayatımın Zirveleri : Sınırlarda Yaşamak" Filmde, istisnai bir dağcı, kayak sporcusu ve dağ maratoncusu olan İspanyol sporcu Kilian Jornet'in hayatı ve başarıları anlatılıyor.

Doğa, çevre ve insan öyküleri

Festivalin bir diğer güçlü teması olan "Doğa, Çevre ve İnsan" Doğa Kağıt / Steppen sponsorluğunda izleyiciyle buluşuyor.

Çocuklar ve aileler için doğa filmi : Baba oğul birlikte "Şehirden Zirveye"

Nefis görüntüler eşliğinde izleyeceğiniz bu film Alman Sebastian ve 9 yaşındaki oğlu Luca'nın yaptığın alışılmışın dışında gezi ve tırmanışı anlatıyor. Belgesel çocuklu yaşam ezberlerimizi de bozarken bizleri başka türlü bir çocuklu yaşamın mümkün olduğuna da ikna ediyor.

Su dünyası'nın diğer dikkat çekici filmleri ise "keşif" odaklı. "Londra'dan Londra'ya"ve Tierra Del Fuego" belgesellerinde ortak nokta dünya. Bu filmlerin kahramanları dünyanın çeşitli bölgelerinde yaptıkları gezilerle keşifler çağından 500 yıl sonra dahi insanın içerisindeki keşif ruhunun ölmediğini gösteriyorlar.

Önemli iki söyleşi festival programında

Festival kapsamında; kitap sergileri, söyleşiler ve ödüllü yarışmalar da düzenleniyor. Geniş bir izleyici kitlesine hitap eden Dağ Filmleri Festivali kapsamındaki bu etkinliklerle; dağ ve doğa bilincine dikkat çekiyor, ulusal dağ ve doğa belgeselciliğine katkı sağlayarak doğa kültürü alanındaki önemli bir boşluğu dolduruyor.

Ülkemizin yetiştirdiği önemli dağcılardan Tunç Fındık'ın K2'ye yaptığı tırmanışı anlatan filminin gösteriminin ardından "Bir Yılda Üç 8000 Metrelik Dag?" başlıklı söyleşisi 6 Nisan Pazar günü saat 19.00'da yapılacak.

Bisikletle dünya turu yapan ve yanlarında 2009 doğumlu çocukları Tibet Çınar Saruhan'ı ayırmayan I?nci - Soner Sarıhan çifti "Yolda Büyümek" isimli söyleşileri 5 Nisan Cumartesi günü saat 18.15'te yapılacak.

The North Face'in ana sponsor olduğu festivalin programıyla ilgili bilgi almak ve etkinlikleri takip etmek için, aşağıdaki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

The North Face Tema Vakfı Türkiye Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title