Haberler

Obezite Ve Diyabete Çözüm Var!

Güncelleme:

İşte hayatınızı kurtaracak 20 adım!

"Obezite ve diyabet birbirinden ayrılamaz hastalıklardır. Yanlış beslenme ve sağlıksız yaşam biçiminin sonucunda gelişirler. Doğal beslenme ve yaşam biçimi değişikliği sayesinde her ikisi de düzelebilmektedir, diyabete bağlı tüm hastalık ve komplikasyonların önü de kesilmektedir. Zaman içinde takviye olarak alınan insülin ihtiyacı da azalmaktadır. Bu kitabı yazmamın temel amacı toplumumuzda büyük sorun haline gelmiş olan şişmanlık, obezite ve diyabet denilen metabolizma bozukluklarının neden olduğu erken ölümlerin ve sağlık problemlerinin en ucuz ve kolay çözümünü göstermektir. Ayrıca cumhuriyet tarihinin en önemli halk sağlığı projelerinden biri olduğunu düşündüğüm, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı Obezite ile Mücadele Programı'na naçizane bir destek vermektir." Prof. Canan Efendigil Karatay

İstatistikî verilere göre Türkiye'de 20 milyon fazla kilolu, 20 milyon obez ve 10 milyon diyabetli insan var. Neredeyse hemen her evde bir obez ya da diyabetli görmek mümkün! Bunun en önemli nedeni ise sağlıksız ve yanlış beslenme. Halk sağlıksız besleniyor çünkü gerçekleri bilmiyor! Reklâmların ve toplu alışveriş kültürünün de etkisiyle, insanlar yediklerini sorgulamıyor. Market raflarını süsleyen paketli yiyecekleri, şekerli içecekleri sağlıklı (en azından zararsız) zannediyor.

Prof. Canan Efendigil Karatay, Türkiye'de birçok ezberi bozmuş bir profesör. Halkın sağlığı için ne doğruysa cesurca söylemekten korkmuyor. Prof. Karatay, satış rekorları kıran Karatay Diyeti, Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık ve Karatay Mutfağı kitaplarıyla Türkiye'de bir 'sağlıklı halk hareketi' başlattı. Bu kitapları okuyanlar hem kolayca zayıfladı hem de kalıcı kilo verdiren geleneksel Türk mutfağıyla tanıştı.

Prof. Canan Karatay, yeni kitabında bu kez diyabete çözüm sunuyor. Ona göre şişmanlık, obezite ve diyabet birbirinden ayrılamaz hastalıklar. Hatta çoğu kez bunlara kalp ve damar hastalıkları da eşlik ediyor. Dolayısıyla beslenme ve yaşam biçimini Karatay prensiplerine yeniden düzenlemek, birçok metabolik hastalıktan da kurtulmak anlamına geliyor.

Karatay Diyeti'yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var! kitabı, diyabet hastalarından gelen yoğun talebe yanıt vermek için yazıldı. Prof. Canan Karatay her zamanki anlaşılır üslubuyla obezite ve diyabet hastalığının nasıl geliştiğini ve nasıl düzeltilip önlenebileceğini anlatıyor. Her tür şekerin vücuda nasıl zarar verdiğini gözler önüne seriyor. İnsülin direncinden, hipoglisemi ataklarından ve insülin takviyesinden kurtulmanın şifrelerini veriyor!

Karatay Diyeti'yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var! kitabındaki 20 basit adımı uygulayanlar sadece fazla kilolardan değil, diyabetten, kalp-damar hastalıklarından ve insülin yüksekliğine bağlı birçok metabolik hastalıktan kurtulabilecek. Bilindiği gibi kanda şeker ve insülin yüksekliği ile birlikte ortaya çıkan şişmanlık, obezite, karaciğer yağlanması, diyabet, hipertansiyon, kalp krizi, felç, inme, kronik artritler, kronik bel ağrıları, kanser çeşitleri gibi hastalıkların komplikasyonları sonucu meydana gelen sakatlıklar ve önlenebilir erken ölümler, günümüzde hem aileleri perişan etmekte hem de tüm dünya ülkelerinin sağlık ekonomisinde kocaman bir kara delik açmakta. Oysa artık bu hastalıklarının 'önlenebilir" olduğu, tedavilerinin daha kolaylaşabildiği bilimsel olarak gösterildi. Başta beslenmenin düzeltilmesi ve hareketin artırılmasıyla bu hastalıklar gerileyebilmekte, düzelebilmekte ve önlenebilmektedir.

Türkiye'deki 20 milyon fazla kilolu, 20 milyon obez ve 10 milyon diyabetliye şimdiden hayırlı olsun! Çünkü kitaptaki tavsiyelere uyarak 'sağlıklı ve mutlu bir hayata tekrar merhaba' demek artık çok kolay!

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Canan Efendigil Karatay Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Kültür Sanat Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title