Haberler

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi

Güncelleme:

Pera Müzesi'ndeki Muray ve Ürdün sergilerini görmek için son günler.

Pera Müzesi'nde devam eden

· Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi

· Çöl ve Deniz Arasında

Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi'nden Bir Seçki sergilerini görmek için son günler

25 Ocak 2013'de Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde ziyarete açılan 20. yüzyıl fotoğrafçılığının en ilginç ve renkli isimlerinden biri olan ve dönemin efsanevi yıldızlarını, dansçılarını ve reklam kampanyalarını fotoğraflayan Nickolas Muray'ın eserlerinden oluşan "Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi" sergisi ile Akdeniz'deki Arap ülkelerinin ( Cezayir, Fas, Filistin, Libya, Lübnan, Mısır, Suriye, Tunus ve Ürdün ) modern ve çağdaş sanatını gözler önüne seren "Çöl ve Deniz Arasında: Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi'nden Bir Seçki" sergisi 21 Nisan Pazar günü sona eriyor.

1920'lerde New York'taki en başarılı portre ve moda fotoğrafçısı, Macar asıllı Amerikalı Nickolas Muray'ın (1892-1965) 162 yapıtından oluşan ve küratörlüğünü Salomon Grimberg'in yaptığı "Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi" sergisinde, Amerikan reklam sektöründe büyük ün kazandığı Lucky Strike, Coca Cola, General Foods gibi markalara ait ilk renkli fotoğraflarla, John Crawford, Marlene Dietrich, Douglas Fairbanks Jr., Greta Garbo, Jean Harlow, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Claude Monet ve büyük aşkı Frida Kahlo gibi ünlülerin portreleri yer alıyor.

Ortadoğu'nun en önemli koleksiyonlarından birine sahip Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi'nden seçilen, Akdeniz kıyısındaki Arap ülkelerinden farklı kuşaklardaki 44 sanatçının 52 yapıtının yer aldığı "Çöl ve Deniz Arasında: Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi'nden Bir Seçki" sergisinde, Arap modern sanatındaki eğilimler; resim, çizim, seramik ve heykel gibi çeşitli alanlarda ifade buluyor. Ülkemiz insanının, bu ülkelerin insanlarını kültür ve sanat yoluyla daha iyi tanımasını sağlayacak önemli bir köprü kuran sergi Cezayir, Mısır, Ürdün, Libya, Lübnan, Fas, Filistin, Suriye ve Tunuslu sanatçıların şimdiyle geçmiş ve sanatsal yaratıcılıkla gerçek dünya arasında geliştirdikleri sorgulamalarını yansıtıyor.

Açıldığı günden bu yana, izleyicilerin ilgiyle izlediği "Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi" sergisi ile "Çöl ve Deniz Arasında: Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi'nden Bir Seçki" sergisi 21 Nisan 2013 Pazar akşamına kadar Pera Müzesi'nde ziyarete açık kalacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Pera Müzesi Cezayir Akdeniz Ürdün Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title