Haberler

Neşet Ertaş'ın adını taşıyan lisenin öğrencileri, halk ozanını mezarı başında andı

Güncelleme:

Neşet Ertaş'ın adını taşıyan lisenin öğrencileri, vefatının 11. yılında halk ozanını Kırşehir'deki mezarı başında andı. Anma törenine öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Öğrenciler, mezara gül ve karanfil bırakıp dua etti. Neşet Ertaş'ın Türk Halk Müziği'ne önemli eserler kazandırdığı hatırlatıldı.

"Bozkırın tezenesi" olarak bilinen Neşet Ertaş'ın adını taşıyan lisenin öğrencileri, vefatının 11. yılında halk ozanını Kırşehir'deki mezarı başında andı.

Bağbaşı Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim gören 30 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Öğrenciler, Kur'an-ı kerim okunmasının ardından, mezara gül ve karanfil bırakıp, dua etti.

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü İsmail Erbaş, Ertaş'ın Türk Halk Müziği'ne önemli eserler kazandırdığını hatırlattı.

Adını taşıyan lise öğrencilerinin Ertaş'ın açtığı yoldan, bu geleneği sürdürmeye çalışacaklarını vurgulayan Erbaş, eserleri yıllardır söylenen Neşet Ertaş'ı rahmet, sevgi ve özlemle yad ettiklerini kaydetti.

Öğrencilerden Töre Olgun da Neşet Ertaş'ı kabrinde anmaya geldiklerini anlatarak, "Onun adının olduğu bir okulda okumak, onun izinde ilerlemek çok gurur verici, güzel bir duygu. Anadolu'nun gelmiş geçmiş en iyi üstatlarından birisidir Neşet Ertaş." dedi.

İklim Bozkurt da mezarı başında andıkları Ertaş'ın yolunda ilerlemeye çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Neşet Ertaş Kırşehir Eğitim Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title