Haberler

Nemrut'ta ziyaretçi sayısı azaldı

Güncelleme:

ADIYAMAN'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı'na gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine oranla azalarak günde 200 kişinin altına düştü.

ADIYAMAN'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı'na gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine oranla azalarak günde 200 kişinin altına düştü.

Yaklaşık 2 bin yıl önce yörede hüküm süren Kommagene Kralı Antiochos tarafından 2206 metre yükseklikte inşa edilen ve UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'nı ziyaret eden turist sayısı, koronovirüs salgını nedeniyle azaldı. Salgın etkisiyle yurt içi ve yurt dışı turların iptal edildiği turistik alanı kendi özel araçları ile gelen yerli turistler geziyor. Geçen yıl günde ortalama olarak 1000 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Dağı'ndaki ziyaretçi sayısı bu yılın aynı döneminde azalarak günde 200 kişinin altına düştü.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Nemrut Dağı Kommagene Kahta Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title