Haberler

Müzeler Günü'nde 'Porselene Giden Yolda Mavi-Beyaz Seramikler' Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde açılan sergide, İtalya, Hollanda ve Türkiye'den 60 seramik sanatçısının Mavi-Beyaz özgün seramik eserleri sergileniyor. Sergi, geçmişe saygı geleceğe armağan temasıyla çağdaş sanatı gelenekselle birleştiriyor.

"Müzeler Günü" kapsamında "Porselene Giden Yolda Mavi-Beyaz Seramikler" sergisinin açılışı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde açılan sergide, İtalya, Hollanda ve Türkiye'den 60 seramik sanatçısının Mavi-Beyaz özgün seramik eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Çağdaş sanatı gelenekselle birlikte yeni biçimde ortaya koyan seramik sergisi "geçmişe saygı geleceğe armağan" temasıyla özetleniyor.

Hollanda Büyükelçiliği, İtalya Büyükelçiliği, Hacettepe Üniversitesi gibi çok sayıda paydaşı olan etkinliğin açılışında konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal, gençlik yıllarının Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde geçtiğini, müzenin 50 bin yıl öncesine dayanan bir tarihi olduğunu söyledi.

Ünal, serginin isminde de geçen mavi ve beyazın sadece bir renk kombinasyonu olmadığını, yüzyıllar boyu süren sanat geleneğinin ve kültürlerarası alışverişin simgesi olduğunu kaydetti.

Sergilenen eserlerin geçmişle gelecek arasında bir köprü kurduğunu ifade eden Ünal, aynı zamanda seramik sanatının evrensel dilinde konuşma fırsatı verdiğini, farklı kültürlerden sanatçıların bir araya gelerek, benzersiz bir işbirliği ve diyalog oluşturduğunu dile getirdi.

Sergi, 4 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Kültür Ve Turizm Bakanlığı Hollanda Türkiye İtalya Kültür Sanat Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title