Haberler

Mehmet Akif Ersoy’a Anma Töreni…

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun Simgesi Olan İstiklal Marşı'nın Söz Yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Ölümünün 74. Yıldönümünde Bugün Edirnekapı'daki Kabri Başında Anıldı.

Türk milletinin yoktan var olma mücadelesini anlatan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun simgesi olan İstiklal Marşı'nın söz yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. Yıldönümünde bugün Edirnekapı'daki kabri başında anıldı.

Edirnekapı Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, öğrenciler, okul müdürleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu ve yaşadığı Mısır'dan getirilen toprak mezarına döküldü. Mehmet Akif Ersoy'un mezarı başında dualar okundu, öğrenciler şairin şiirlerinden örnekler sundular. Anma töreninin ardından helva dağıtıldı.

"Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının

74. Yıldönümü Anısına Safahat'tan Şarkılar "Öte yandan İstiklal Marşımızın Güftekarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. Yılında Eyüp Belediyesi'nin imza attığı muhteşem bir projeyle de anılıyor… Belediye, edebiyatımıza Milli Marşımızın yanında ölümsüz eserler kazandıran büyük Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserinde yeralan 12 şiirinin bestesini bir CD ve kitapçıkta toplayarak Türk halkına armağan ediyor.

"Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 74. Yıldönümü Anısına Safahat'tan Şarkılar " isimli albümün tanıtım ve gala gecesi, şairin ölüm yıldönümü olan 27 Aralık Pazartesi saat 20:00'de (bu akşam) Eyüp Feshane'de yapılacak… Eyüp Belediyesi'nin evsahipliği yapacağı bu gala gecesinde, ünlü sanatçı Ertuğrul Erkişi,Safahat'tan kendi bestelediği eserleri seslendirecek…

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title