Haberler

Marmaris'te Yunus Emre konulu söyleşi düzenlendi

Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Yunus Emre üzerine söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Mustafa Tatcı konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte ayrıca ney konseri ve aşure ikramı da yapıldı.

Muğla'nın Marmaris ilçesi Atatürk Meydanı'nda Yunus Emre konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü, ünlü tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Marmaris Belediyesi ve Anadolu Bilgileri Araştırma Derneği (ABAD) işbirliğiyle düzenlenen "Sevgi Dilimiz Yunus" konulu söyleşi ile anıldı. Atatürk Meydanı'ndaki söyleşiyi Yunus Emre üzerine 36 yıldır araştırmalarını sürdüren ve 'Yünus Emre Divanı', 'Yunus Emre'den Yolcuya Öğütler', 'Yünus Emre Yorumları', 'Her Genç Bir Yünus' adlı eserleri yayınlanan Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Mustafa Tatcı gerçekleştirdi. Türk kültür değerlerinin ve Anadolu bilgeliğinin günümüz dünyasında tanınmasına, yaşanmasına ve yaşatılmasına zemin oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı Suzan Zift katıldı. Okurları için kitaplarını da imzalayan Mustafa Tatcı, Başkan Yardımcısı Zift için Yunus Emre Hayatı ve Divanı isimli kitabını imzaladı. Söyleşiden önce konuklar için ney konseri ve aşure ikramı da yapıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Gazi Üniversitesi Yunus Emre Marmaris Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title