Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı 'gezici kütüphane' sayısını 66'ya çıkardı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkenin ücra noktalarına kitap hizmeti ulaştıran 'gezici kütüphane' sayısını 56'dan 66'ya çıkardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkenin ücra noktalarına kitap hizmeti ulaştıran 'gezici kütüphane' sayısını 56'dan 66'ya çıkardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kütüphane hizmetinin ulaşamadığı noktalara kitap taşımak amacıyla hizmete soktuğu gezici kütüphane sayısını 56'dan 66'ya çıkardı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden yola çıkan toplam 10 araç; Bartın, Edirne, Giresun, İstanbul (2), Karaman, Kırklareli, Muş, Osmaniye ve Siirt illerine kütüphane hizmeti götürecek. İçerisinde elektrik, internet, projeksiyon perdesi, televizyon ve bilgisayar bulunduran araçların başlıca hedefi yazın çalışan mevsimlik işçilerin çocuklarına ve taşra bölgelere kütüphane hizmeti sağlayabilmek.

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kütüphane yatırımlarının artırıldığını belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak son yıllarda özellikle kütüphanelere yaptığımız yatırımları ciddi şekilde artırdık. Burada en önemli değişiklik; kütüphanelerin konseptini değiştirme kararı aldık son dönemde ve yaşayan kütüphaneler konseptini hayata geçirdik. Kütüphaneler sadece sıralardan, sandalyelerden ve raflardan oluşan binalar olmaktan çıkıyor. Kültür, sanat, spor gibi pek çok etkinliği de içinde barındıran bir yaşam merkezi haline getiriyoruz. Bu bağlamda hem yeni yaptığımız kütüphane yatırımlarını bu şekilde dizayn ediyoruz hem de mevcut kütüphanelerimizi tekrar bir inovasyon tabii tutarak zaman içinde aşama aşama bu yeni konseptimize geçiriyoruz" diye konuştu.

Bakan Ersoy, gezici kütüphane hizmetini 81 ile yaymak istediklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"Gezici kütüphaneler özellikle erişemediğimiz noktalarda, ücra köşelerde ihtiyaç sahibinin ayağına gidebilmek için yapılmıştı. Bu yaşayan kütüphane çerçevesinde gezici kütüphanelerimizde de birkaç değişikliğe gittik. Kütüphanelerin üstüne yeni bir perde monte ettik. Artık gün batımına doğru o perde bir projeksiyon cihazıyla film gösterileri de düzenliyor kütüphanelerimiz. İçeride televizyon sistemleri var. Bir otobüs büyüklüğünde olmasına rağmen içerisinde çok fazla kitap var. Bir noktaya da 15 günde bir mutlaka ulaşıyor ve orada kitap değişimi gerçekleştiriyor. Hedefimiz gezici kütüphaneyi 81 ile yaymak."

(Doğukan Gürel - İbrahim Çakmak - Ahmet Furkan Gülap - İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title