Haberler

Küçük Kara Balıklar Güneydoğu'da Çocuk Olmak" Filminin Galası Yapıldı

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali- İptal edilen Ulusal Belgesel Yarışması'ndan çekilmeyen belgesellerden "Küçük Kara Balıklar Güneydoğu'da Çocuk Olmak" filminin galası yapıldıANTALYA (AA) - Bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, çoğunluğu çekildiği için iptal edilen Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında "Küçük Kara Balıklar Güneydoğu'da Çocuk Olmak" adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali- İptal edilen Ulusal Belgesel Yarışması'ndan çekilmeyen belgesellerden "Küçük Kara Balıklar Güneydoğu'da Çocuk Olmak" filminin galası yapıldıANTALYA (AA) - Bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, çoğunluğu çekildiği için iptal edilen Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında "Küçük Kara Balıklar Güneydoğu'da Çocuk Olmak" adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.Yönetmenliğini A. Haluk Ünal, Ezel Akay, Serpil Güler, Cem Terbiyeli ve Önder İnce'nin yaptığı belgesel, Migros AVM'de sanat severlerle buluştu. Belgeseli, yönetmenler, katılımcılar ile sinema severler izledi. Gösterim sonrası yapılan söyleşide, yönetmenlerden Haluk Ünal, belgesel sürecinin 2 yılı kapsadığını söyledi. Çocukların gözüyle doğuda yaşananları filmde anlattıklarını belirten Ünal, film ile meslek kariyerlerini geliştirmeyi değil, birinci derecede toplumsal sorumlulukları gereği çözüm sürecine katkı sağlamayı amaçladıklarını anlattı.Film ile batı yakasındaki insanların empati kurmalarına vesile olmak istediklerini dile getiren Ünal, bölge insanının film için kendilerine oldukça yardım ettiklerini bildirdi. Belgeseli, "Çözüm süreci çerçevesinde geleceğe yönelik adım atılmış bir film" şeklinde değerlendiren yönetmenlerden Ezel Akay da umut dolu bir film olduğunu belirtti. Akay, filmin daha fazla insan tarafından izlenilmesini temenni etti. - Belgeselin konusuÇocukluğunu Güneydoğu'da geçirmiş ve geçirmekte olan 11 kişinin tanıklıkları üzerine kurulu olan belgesel, 1990'larda, 2000'lerde ve 2010'larda çocukluklarını yaşayamayanların hikayesi anlatılıyor.İçlerinde taş atanı, ayağı taşa değmemiş olanı var ama hepsi de savaştan nasibini almış. Filmde, çocuk yaşta maruz kalınan, insan aklının alamayacağı zulme rağmen insan kalmayı başarmanın hikayesi yer alıyor. Film, Kürt toplumunu bir çocuğun gözünden yansıtıyor. .

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ezel Akay Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMASI branş dağılımı ve kontenjanlar açıklandı mı? #128226 2024 Öğretmen ataması başvuru şartları ve kılavuzu yayınlandı mı? Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title