Haberler

Keşkül Dergisi Sayı: 26 Kitabı

Keşkül Dergisi Sayı: 26 Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Keşkül Dergisi Sayı: 26 Kitabı kitabının kısa özeti.

"Dedi Gördüm Ol Habîbin Ânesi, / Bir Acep Nûr Kim Güneş Pervânesi" Cenâb-ı Hakk lûtfetti, kerem eyledi, bizi Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e bende eyledi. Bizi O'nun ümmeti olmakla ve O'nu tanımakla şerefyâb eyledi. O gönderilişi sonra lâkin nuru evvel olan Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, insanlığa bıraktığı emanet ve içimizde barındırdığımız o muhabbet süresince hep bize rahmet olarak tecelli eyledi. Herkes onu kendisince anladığını iddia eyledi. Kimisi 'Abdullah'ın yetimi', kimi 'postacı', kimi III. Muhammed, V. Ahmed gibi sözlerle anlayışsızlıklarını gözler önüne serdi. O'nun tanıdığı kimseler ise "Anam babam sana feda olsun!", "Rahmeten-lil-âlemîn", "Seyyidü'l-mürselîn" diyerek O'nun yolunda nurlandı ve Ümmet-i Muhammed'i nurdan kandil olarak aydınlattı. Dolayısıyla O'na duyulan muhabbet, aşk, hakîkî imânın ta kendisidir. Zîrâ hiç kimse Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'i sevmekle yoldan sapmamıştır. Keşkül Dergisi'nin Kutlu Doğum Haftası'na tevafuk eden bu 26. sayısını, Cenâb-ı Hakk'ın izn ü inâyetiyle, Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem'in şefaatlerini umarak o En Sevgili'ye ayırdık. Prof. Dr. Süleyman Uludağ, "Hazret-i Peygamber (s.a.s.) ve Mu'cize" adlı yazısıyla kevnî ve sûrî mu'cizelerin herkese faydası olduğundan bahsederken âriflerin, kurtuluşu ehlî ve mânevî mu'cizelerde aradığının altını çiziyor. Emin Işık, "Peygamber Aşkı" başlıklı yazısıyla gerçek imânın aşırı sevgiden başka bir şey olmadığını vurgularken Prof. Dr. Mahmud Kaya, Resûl-i Ekrem Efendimiz'in Şairi Ka'b bin Züheyr ve Kasîde-i Bürde'sini kaleme aldı. Muharrem Hilmi Şenalp ve Mustafa Küçükaşçı ise Emânet, Medeniyet ve Hırka-ı Şerîf konulu bir yazıyla bu sayımıza katkıda bulundular. Peygamber Efendimiz ile ilgili pek çok çalışması ve kitapları bulunan Reşit Haylamaz ise Fahr-i Kâinât Efendimiz'in irşad metodunu ortaya koyarken mü'min bakışının nasıl olması gerektiğini de dikkat nazarlarımıza sunuyor. Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak, Resûl-i Ekrem (s.a.s.)'in Kur'ân-ı Kerîm'i Tilâvetleri başlıklı yazısıyla her hususta olduğu gibi Kur'ân okuma hususunda da Efendimiz'in insanlığa misal teşkil ettiğini anlatıyor. Ahmet Özkan'ın Efendimiz (s.a.s.)'e duyulan muhabbeti menkıbelerle anlattığı yazısı ile Orhan Çeker'in "Hz. Mevlânâ'ya Hz. Mevlânâ'yı Sorduk" başlıklı yazısı dergiye değer katan diğer yazılar. 26. sayımızda ayrıca kültür ve san'at âlemimize büyük hizmetlerde bulunmuş, hal-i hazırda da bu hizmetlerine devam eden Prof. Dr. Uğur Derman ile yapılan röportaj, gelenekli san'atlarımızın şu anda geldiği noktaya ve sonrasına ışık tutuyor. Tarihe mâlolmuş hattat, müzehhib ve ebrucularımızın eşşiz eserleriyle bezenen Keşkül Dergisi'nin 26. sayısı, kıymetli fotoğraf san'atçılarımız sayesinde daha da zenginleşti. Bu meyânda Orhan Durgut ve Mustafa Aksay'a katkılarından dolayı müteşekkiriz. Ayrıca bizlerden desteklerini esirgemedikleri için Hırka-i Şerîf Vakfı'na da teşekkürü bir borç biliriz. Şefaat yâ Resûlallah... Vesselâm.(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: Kolektif

Yayınevi: Sufi Kitap

ISBN: 9771304958007-425292

Boyut: 24.0x32.0

Sayfa Sayısı: 128

Basım Yılı: 2013

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: Kuşe

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Süleyman Uludağ Reşit Haylamaz Emin Işık Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title