Haberler

Kent Orkestrasi 25. Yılını Özel Bir Konserle Kutladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, 25. Yılını Gençlik Parkı Konser Salonu'nda Verdiği Özel Bir Törenle Kutladı.

25. Yıl Özel Konseri'nde Şef Kemal Günüç yönetimindeki orkestra, bugüne kadar yaptığı konserlerden özel bir seçki sundu. Ayrıca kurulduğu günden bugüne orkestraya emeği geçen ve emekli olan değerli müzisyenlere de birer teşekkür plaketi ve onur belgesi verildi.

Sevilen sanatçı Nur Yoldaş, "Yaklaşık 10 yıldır ben de bu güzel orkestradayım. Biz sadece Kent Orkestrası değiliz. Her zaman mutluluklarımızı, sıkıntılarımızı paylaşan kocaman bir aileyiz" diye duygularını ifade ettiği gecede, sanatçı arkadaşları Banu Kırbağ, Ercan Turgut ve Elif Tecer'le birlikte tüm sevilen şarkılarını Başkentliler için seslendirdiler.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Etkinlikleri Şube Müdürü Ali Rıza Yarar'ın neşeli öyküleriyle renklenen gecede; konser boyunca sahnede sinevizyon gösterisi yapılarak, Kent Orkestrası'nın geçen 25 yılından güzel görüntüler sunuldu.

25. Yıl anısına, orkestrada çalışmış ve emekli olmuş müzisyenlere birer plaket ve onur belgesi ile kırmızı karanfiller verilen gecede bulunan tüm eski ve yeni Kent Orkestrası elemanları, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu ile birlikte sahnede hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sanatseverlerin hınca hınç doldurduğu gecede Ercan Turgut'un seslendirdiği Frank Sinatra'nın klasik parçası "My Way", Banu'nun seslendirdiği "Unutulur", Elif Tecer'den ise "I Will Survive" tüm seyircilerle coşku içinde söylenen şarkılar oldu.

BAŞKENTLİ MÜZİKSEVERLERE MÜJDE

Gecede sanatseverlere güzel bir de sürpriz yapılarak, yılların eskitemediği romantik müziğin ses sanatçısı Alpay'ın 13 Aralık'ta Kent Orkestrası ile Gençlik Parkı'nda Başkentlilere bir konser vererek, "Eylülde Gel" ve "Hayalimdeki Resim" gibi unutulmaz parçalarını hayranları için seslendireceği açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ayrıca, önümüzdeki Ocak ayında Beatles parçaları, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Romantik Şarkılar, 28 Şubat tarihinde ise Tuna Ötenel onuruna birer konser daha yapacak.

-YILDA ORTALAMA 70 KONSER

Ankara içi ve dışında yılda ortalama 70 konser veren Kent Orkestrası, evrensel değerlerdeki çok sesli müzik eserlerinin seslendirilmesi, Türk bestecilerin çok sesli yapıtlarının yurt içinde ve dışında tanıtılmasına katkıda bulunmak, konserler ve turnelerle geniş kitlelere ulaşmak amacıyla kuruldu. Bütün bir yıla yayılan konser programının yanı sıra orkestra, çağdaş çok sesli müzik yapıtlarının pop ve jazz türünde özgün örneklerini de katıldığı yurt içi ve dışı programlarda seslendiriyor.

Kent Orkestrası, 2003–2007-2010 yıllarında Yunanistan, 2005 yılında Bulgaristan ve 2007 yılında Güney Kore'de düzenlenen uluslararası festivallere katılıp Türkiye'yi temsil etti.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye teröristana izin vermeyecek, harekete geçmekten çekinmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye teröristana izin vermeyecek, harekete geçmekten çekinmeyiz

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Adliye odasına astığı silahlarla poz vermişti! Hakim Oktay Tabur'un görevine son verildi

Adliye odasına astığı silahlarla poz vermişti! Hakim Oktay Tabur'un görevine son verildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title