Haberler

Kars'ta Geleneksel Yaz Festivali Düzenlendi

Güncelleme:

Kars'ın Selim ilçesinde düzenlenen Geleneksel Yaz Festivali'ne AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun ve çevre köylerden vatandaşlar katıldı. Festivalde at yarışları, cirit gösterisi ve futbola veda edenler için müsabaka düzenlendi.

Kars'ın Selim ilçesinde "Geleneksel Yaz Festivali" düzenlendi.

Festivale AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, köy muhtarı Rahim Korkmaz, atlı spor kulüp temsilcileri ile çevre köylerden vatandaşlar katıldı.

Benli Ahmet Köyü Derneği, Köy muhtarlığı ve Atlı spor kulüplerinin organizesiyle köyün çayırlık alanında düzenlenen festival, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinlik; at yarışları, cirit gösterisi ve futbola veda edenler için düzenlenen müsabakayla devam etti. At yarışı ve cirit gösterisine katılanlarla futbola veda edenlere protokol üyelerince plaket verildi.

Kars Milletvekili Adem Çalkın, yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin geleneksel spor dallarının yaşamasında önemli rol üstlendiğini söyledi.

Kars'ın tarihi ve kültürüyle Anadolu'ya açılan bir pencere ve ata sporlarında önemli bir yeri olduğunu ifade eden Çalkın, "Özellikle Selimli hemşehrilerim bu konuda çok duyarlılar ve güzel hizmetler yapıyorlar. Biz de biliyorsunuz, birkaç yıl önce burada güzel bir cirit sahası yaptık. İnşallah kardeşlerimizin taleplerine göre Kars'taki at biniciliği, cirit sporunu daha da geliştirmek için destek olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun ise, "Atalarımız at sırtında buraları yurt edindi, bizlere bıraktı. Şükürler olsun ki atalarımızın izinde atlı cirit ve atlı sporları yarışmalarını bu bölgede yalnızca ilçemiz yapıyor. Buradaki bütün kulüplerimizin emeği var, herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." diye konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival, yemek ikramından sonra halaylarla sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Milletvekili Coşkun Altun Adem Çalkın AK Parti Selim Kars Kültür Sanat Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title