Haberler

"Kamuya Hitap Etmek" Konusu Tartışılacak

Güncelleme:

13. İstanbul Bienali'nin Kamusal Programı "Kamusal Simya" devam ediyor

Bu Hafta Sonu İtü Maçka Kampüsü'nde "Kamuya Hitap Etmek" Konusu Tartışılacak

"Anne, ben barbar mıyım?" başlığıyla gerçekleştirilecek 13. İstanbul Bienali'nin kamusal programı Kamusal Simya, 22 Mart Cuma ve 23 Mart Cumartesi günleri, İTÜ Maçka Kampüsü'nde devam ediyor. Kamusal programın "Kamuya Hitap Etmek" başlıklı ikinci etkinliğinde, kamusal hitap ile özel alanda iktidar arasındaki ilişki, medyada ifade özgürlüğü ve kamusal alanda kentlilerin kendilerini özgür ifade edebilecekleri alanların sürekliliği konuşulacak.

13. İstanbul Bienali'nin sanatsal üretimle bilgi üretimini bir araya getirmek amacıyla düzenlediği ve "Kamusal Simya" üst başlığıyla gerçekleştirdiği kamusal program etkinliklerinin ikincisi, 22 Mart Cuma ve 23 Mart Cumartesi günlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Kampüsü, C101 Konferans Salonu'nda yapılacak.

"Kamuya Hitap Etmek" başlığını taşıyan etkinlikte, kamusal hitap ile özel alanda iktidar arasındaki ilişki sorgulanacak; siyasetçiler, üniversite profesörleri ya da yayıncıların kentli vatandaşlara nasıl hitap ettiği, hangi hitap biçimlerini ne sebeple kullanmayı seçtikleri ve kamusal alanda özgür ifade alanları tartışılacak. Medyadaki ifade özgürlüğüne de değinilecek söyleşilerde, Türkiye'de gazeteciliğe yönelik baskılar ve Birleşik Krallık ile Birleşik Devletler'de çok uluslu medya şirketlerinin bireylerin özel yaşamına müdahalesi de konuşulacak diğer konular arasında yer alıyor.

Yazarlar, aktivistler, sanat eleştirmenleri kamuya hitap biçimlerini ve medyada ifade özgürlüğünü tartışacak

"Kamuya Hitap Etmek" etkinlikleri, 22 Mart Cuma günü saat 18.00'de Fulya Erdemci ve Dr. Andrea Phillips'in açılış konuşmasıyla başlayacak. Program, şair ve sanat eleştirmeni Fırat Demir ile yazar ve yayıncı Burak Fidan'ın Ahmet Güntan şiirlerini okumasının ardından, yazar Eren Erdem'in sunumu ile devam edecek. Etkinlik, kültürel frekans bozucu, yayıncı ve son dönemde Occupy Wall Street/Wall Street'i İşgal Et gibi küresel kampanyaların geliştirilmesine öncülük eden Adbusters Media Foundation'dan Darren George Fleet ve Pendro Inoue Sardenberg'in konuşması ile son bulacak. Darren George Fleet ve Pendro Inoue Sardenberg, Doğu ve Batı'da 'medyada özgür ifade' hakkında konuşacak.

Etkinliğin 23 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te devam edecek ikinci ayağı, sanatçı, müzisyen ve İTÜ TM Konservatuarı ile Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Cevdet Erek'in gerçekleştireceği "doğaçlama" ile başlayacak. Sonrasında, ses-sanatı kolektifi Ultra-red'in üyesi olan Robert Sember, bu grubun kolektivite, pedagoji ve ses temelli araştırmalarını "Özgürlüğün sesi nedir?" başlıklı proje çerçevesinde tartışacak.

Yazar Dan Hind ile yazar ve internet aktivisti Lina Ben Mhenni'nin sunumlarıyla son bulacak etkinlikte, Hind, siyasi sistemler ile bilgi teknolojileri arasındaki bağlantıyla ilgili konuşacak. Lina Ben Mhenni ise konuşmasında son dönemde Arap dünyasındaki ayaklanmalar sırasında yaşanan sosyal ve politik değişimlerde medyanın rolünü tartışmaya açacak.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyenler rezervasyon@iksv.org adresine e-posta gönderebilir. Etkinlikler boyunca İngilizce-Türkçe simültane tercüme olacaktır.

Kamusal Programa katılacak konuşmacıların biyografilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Kamusal program, Kasım'a kadar devam ediyor

Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında geleneksel anlamıyla "kamu" kavramının tartışıldığı kamusal program, 13. İstanbul Bienali küratörü Fulya Erdemci ile Goldsmiths, Londra Üniversitesi Sanat Bölümü Öğretim Görevlisi, Güzel Sanatlar ve Küratörlük Doktora Araştırmaları Programı Direktörü Dr. Andrea Phillips'in eşküratörlüğünde gerçekleştiriliyor. Kamusal programın üçüncü ayağı "Kamusal Sermaye", 10 Mayıs Cuma ve 11 Mayıs Cumartesi; dördüncü ayağı "Nasıl Kamusal Özne Olunur?" 14 Eylül Cumartesi ve 15 Eylül Pazar; son ayağı "Geleceğin Kamuları/ Kolektifler" ise 1 Kasım Cuma ve 2 Kasım Cumartesi tarihlerinde düzenlenecek.

İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 13. İstanbul Bienali, 14 Eylül-10 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

"KAMUYA HİTAP ETMEK" PROGRAMI

22 Mart Cuma

Mekân: İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Kampusu, C101 Konferans Salonu

18.00 Giriş: Fulya Erdemci ve Andrea Phillips

18.15 Şiir okuması: Fırat Demir (Şair ve sanat eleştirmeni) ve Burak Fidan (Yazar ve yayıncı)

Ahmet Güntan şiirleri

18.30 Sunum*: Eren Erdem (Yazar)

19.15 Kahve molası

19.30 Konferans: Adbusters Media Foundation (Kültürel frekans bozucu ve yayıncılar)

Darren George Fleet ve Pendro Inoue Sardenberg

Zihinsel Çevrenin Siyaseti

23 Mart Cumartesi

Mekân: İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Kampüsü, C101 Konferans Salonu

14.00 Doğaçlama: Cevdet Erek (Sanatçı ve müzisyen, İTÜ TM Konservatuarı ve Mimarlık Bölümü, Öğretim Üyesi)

14.15 Konuşma: Robert Sember (Ses-sanatı kolektifi Ultra-red'in üyesi, kamusal sağlık araştırmacısı ve yerel örgütleyici)

Örgütlü Ses / Örgütlü Dinleyicilik: Kolektif Bir Pratiğe Doğru

15.30 Kahve molası

15.45 Sunumlar**:

Dan Hind (Yazar)

Kitlesel Medyadan Halk Medyasına? Teknoloji, Kriz ve İletişim Siyaseti

Lina Ben Mhenni (Yazar ve internet aktivisti)

Ne Zamana Kadar Özgür? Tunus'ta Medya ve Konuşma Özgürlüğünde Son Durum Nedir?

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Bienali 22 Mart Maçka Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title