Haberler

Kahramanmaraş Depremlerini Konu Alan Filmin Çekimleri Hatay'da Başladı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerini konu alan 'Şahsi Meselemiz' adlı filmin çekimleri Hatay'da başladı. Filmde depremzedelerin yaşadıkları gerçek hayatlar beyaz perdede sergileniyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yaşananları konu alan ve yapımcılığını Bülent Durgun ile yönetmenliğini Gürsel Ateş'in üstlendiği "Şahsi Meselemiz" adlı filmin çekimleri Hatay'da başladı.

Hatay'da depremzedelerin depremde yaşadıklarından yola çıkarak çekimleri gerçekleştirilen filmde oyuncular Uğur Çavuşoğlu, İskender Bağcılar, Tolga Kandemir, Cezmi Baskın, Suzan Aksoy, Ömer Ahmet, Hilal Anay, Emre Özmen, Melisa Tuncer rol alıyor.

Yaklaşık bir ayda çekimlerinin tamamlanması planlanan filmin galası 6 Şubat'ta Hatay'da yapılacak.

Film setini ziyaret eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yapımcı Durgun ve yönetmen Ateş'ten film hakkında bilgi alarak oyuncularla sohbet etti.

Masatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta çok büyük deprem meydana geldiğini ve bunun başta Hatay olmak üzere 11 ilde derin yaralar açtığını söyledi.

Vali Masatlı, yaşananların sonraki kuşaklara doğru aktarılması bakımından sanat camiasının bu işe dahil olması gerektiğini belirtti.

Filmin çekimlerinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Masatlı, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay ili için 'benim şahsi meselem' demiş. Tabi bu ifadeden hareketle bizler de bu ulusun, bu milletin insanları olarak bu topraklara her şeyiyle bağlı olarak Hatay'ın da bizim meselemiz olduğunu göstermek için gayret ediyoruz. Bugün de 'Şahsi Meselemiz' filmin ilk çekim günü. Başta yapımcı Bülent Bey, yönetmenimiz ve Türkiye'nin tüm ekranlarından tanıdığımız sanatçılarla bir aradayız. Onlar da bu sahneleri aslında yeniden canlandırarak bu felaketin ne kadar büyük olduğunu ve bu felaketten bir milletin nasıl tekrar ayağa kalkıp normaline dönmeye çalıştığını göstermeye çalışıyorlar."

Yapımcı Durgun da filmde depremde yaşanan gerçek hayatları beyaz perdede sergilemeye çalıştıklarını kaydetti.

Filmin çekimleri için 7,5 aydır hazırlandıklarını ifade eden Durgun, "Hatay, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Şahsi Meselem' dediği yerdir. Biz de Hatay'dayız. Depremin asıl merkez üssü Hatay'dır. Filmde bunu da vurgulamak istiyoruz çünkü en çok etkilenen yer Hatay." dedi.

Durgun, filmin dünya sinemasında ses getirmesini ve depremin unutulmamasını temenni etti.

Yönetmen Ateş ise filmde gerçekçi olmaya ve depremde yaşananları bire bir aktarmaya çalıştıklarını belirtti.

Depremzedelerin acılarını paylaştıklarını kaydeden Ateş, "Asrın felaketini yaşamış her kişinin gözüne baktığımızda biz de o acıyı görüyoruz. Bunu da filme aktarmaya çalışacağız." diye konuştu.

Oyuncu Hilal Anay da filmde depremde eşini kaybetmiş ve bunu kabullenemeyen bir kadını canlandıracağını belirtti.

Sahnede aslında oynamadıklarını, adeta yaşadıklarını ifade eden Anay, "50 metre ötemizde bu acıyı 8 ay öncesinde sıcağı sıcağına yaşamış insanlarla birlikte çekiyoruz. Temas halindeyiz, çok yakınız. Sahne bittiğinde göz göze geliyorum ve o an bir oyuncu için bence tarif edilemez." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kahramanmaraş Hatay Sinema Kültür Sanat Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title