Haberler

Jobs Filmine Sert Eleştiri

Güncelleme:

Steve Jobs'ın hayatını anlatan filmi izleyen yakın arkadaşı, filmi hiç beğenmedi.

Apple'ın efsane CEO'su Steve Jobs'ın gençliğini konu alan 'jOBS' adlı filmin prömiyeri geçtiğimiz cuma günü yapıldı. Bir çok kişi tarafından 'tek taraflı bakş açısı içerdiği' gerekçesiyle eleştirilen film için en büyük eleştiriyi Jobs'un ortağı ve yakın arkadışı Steve Wozniak yaptı. Apple'ın kurucularından da olan Wozniak film için 'Jobs izleseydi utanırdı' ifadesini kullandı.

FİLMİN KONUSU

Başrolünde Ashton Kutcher'ın yer aldığı film, Steve Jobs'ın Reed Üniversitesi'ndeki yıllarından ilk Macintosh'un piyasaya çıktığı 1984'e ve iPod'un müzik dünyasına tanıtıldığı 2001 yılı dahil gençliğini ve profesyonel kariyerine ait önemli olayları kapsıyor.

CNN'in haberine göre 'JOBS' filmi ABD basınında ilk olarak geçtiğimiz hafta tartışma başlattı. Filme ait bir sahnede, Jobs ve ortağı, Wozniak'ın geliştirdiği bir işletim sistemi hakkında konuşuyor. Wozniak'ın, 'Kimse bir bilgisayar almak istemiyor' demesinin ardından, Jobs, 'İnsanlar görmedikleri bir şey hakkında nasıl emin olabiliyor' cevabını veriyor.

"STEVE DE UTANIRDI"

'Good Morning America' programında konuşan 62 yaşındaki Wozniak, 'Karakterler çok absürd verilmiş... Filmin nereye değinmeye çalıştığını bile tam anlamış değilim. Benim karakterim yine biraz doğru ama karakterler yanlış yansıtılmış... Eğer Steve filmi izleseydi o da benim gibi utanır ve gücenirdi"dedi

Wozniak'ın eleştirisi üzerine açıklama yapan 'jOBS' filminin yapımcıları, 'filmin bir belgesel olmadığını, olayları ve konuşmaları kelime kelime aktarmayacağını' belirtti. Ayrıca, filmde her olayın en küçük detayına kadar kesin verilemeyeceği belirtildi.

Öte yandan Steve Wozniak'ın, Jobs'ın biyografisini yazan Walter Isaacson ve Social Media filminin yazarı Aaron Sorkin ile başka bir Steve Jobs filmi üzerinde çalıştığı bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Ashton Kutcher Steve Wozniak Steve Jobs Apple Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title