Haberler

Fransız Kültür Merkezi'nde Okuma Tiyatrosu

Güncelleme:

Fransız çağdaş oyun yazarı ve yönetmen Xavier Durringer'nin Tersine Gece oyunu Fransız Kültür Merkezi'nde okuma tiyatrosu olarak izleyici ile buluşacak.

YAZAR VE YÖNETMEN XAVIER DURRINGER'NİN KATILIMIYLA

FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE OKUMA TİYATROSU

7 Şubat Cuma, 20:00

TERSİNE GECE

GalataPerform ve Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında İstanbul'a gelen Fransız çağdaş oyun yazarı ve yönetmen Xavier Durringer'nin Tersine Gece oyunu Fransız Kültür Merkezi'nde okuma tiyatrosu olarak izleyici ile buluşacak.

Durringer'nin Tersine Gece oyunu Ezgi Düzenli'nin çevirisi ve Okan Urun'un yönetimiyle sahnede Sevinç Erbulak ve Mark Levitas gibi usta oyuncuları bir araya getiriyor. Okumanın ardından Xavier Durringer ile bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Genellikle oyunlarında acı dolu hikayeler üzerinden aşk ve sevgi duygularını ve dolambaçlı insan hikayelerini irdeleyen Durringer'nin Editions Théâtrales'de yayımlanan oyunları birçok dile çevrilmiştir. Avignon Festivali'nin düzenli konuğu olan Durringer direktörü olduğu La Lézarde tiyatro topluluğu için oyunlar yazmakta ve sahnelemektedir. Film yönetmenliği de yapan Durringer'nin Denis Podalydès'in başrolünü oynadığı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin hayatını anlattığı son filmi « La Conquête » 2011 yılında Cannes Film Festivali'nde gösterilmiştir.

« Bir kadın, bir adam, bir gece ve bir yatak. Zavallı bir odada para üzerine kurulu olan ilişki, gece ilerledikçe bambaşka bir yöne doğru ilerler. Gerçekçi bir kadın olan Lola ile kendi hayal dünyasında yaşayan Jean arasında görünürde hiç ortak nokta yoktur. Fakat ikisi de kendilerine has derin bir yalnızlık içerisindedirler. İki kişi arasındaki güç ilişkilerini sürekli sorgulayan "tersine" bir gece…»

OYUN OKUMASI TÜRKÇE'DIR. GIRIŞ ÜCRETSIZDIR.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Fransız Kültür Merkezi Sevinç Erbulak Metin Yeni İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title