Haberler

    Fener - Kültür Turu

    Fener Kültür Turu ile tarihi ve sokakları keşfedin!

    Fener Kültür Turu ile tarihi ve sokakları keşfedin!

    "Buluşma Yeri ve Saati: Taksim The Marmara Önü 09: 00

    Güzergah: Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Gül Camii (Aya Theodosia Kilisesi), Yeni Ayakapı, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Aya Yorgi Kilisesi, Fener Mahallesi, Fener Rum Erkek Lisesi, Panagia Muhliotissa Kilisesi, Yuvakimyon Rum Kız Lisesi (dışarıdan), Dimitri Kantemir'in Evi (dışarıdan), Kadın Eserleri Kütüphanesi - dışarıdan, Bulgar Kilisesi, Tur-i Sina Metokhionu (dışarıdan)

    Fiyata dahil hizmetler: Sabah kahvaltılık poğaça ve çay, Uzman rehberlik, kilise ve camilerdeki bağışlar, Haliç'e haç atma törenine özel tekne, Günün anlamına özel hazırlanmış öğle yemeği,ulaşım, tur bilgi notlarımız

    Yeni yıl başında, ocak ayının 6'sında, "suların kutsandığı" İsa'nın vaftiz edildiği kadim zamanı anmaya hazır mısınız? Yılda yalnızca bir kez gerçekleşen, Haliç'de Haç Atma Töreni'ne özel teknemizle eşlik ediyoruz!

    Fener... Balat... Cibali: binyılların kutsal kenti İstanbul'da Türk, Rum, Ermeni ve Yahudilerin renklendirdiği, Bizans ve Osmanlı döneminin en önemli iskan yeri olan, dinlerin buluştuğu canım mahallelerde ihtişamlı mimariyi inceliyor; şahnişli, cumbalı evleriyle müstesna sokakların efsunlu havasını kokluyor, gizemli hikayelerini dinliyoruz. Üç semavi dinin yüzyıllardır uyum içinde yaşadığı mahallelerin havası günümüzde aynı mistik atmosfere sahip: pencereler arasına gerilmiş çamaşır iplerinde uçuşan rengarenk giysilerin arasından sızan günışığı, bir başka köşede bir kutsal mekanı aydınlatır. Altın Boynuz'un kutsal yakası, Haç Atma Töreni gününde bambaşkadır. İstanbul'un en eski kilisesi ile sökülüp takılabilen tek mabet unvanına sahip kilise, kentin en ilginç ve değerli yapıları hem kilise hem cami olmuş mekanları sizi bekliyor.

    Her yıl yalnızca 6 Ocak'da gerçekleşen Haliç'de Haç Atma Töreni'ne sizleri de bekliyoruz..."

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Rum Ortodoks Patrikhanesi Marmara Taksim Haliç Kültür Sanat Haberler

    Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

    Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

    Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

    Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

    Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

    Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

    Bakmadan Geçme

    Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

    Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title