Haberler

Eyüp'te Türk Müziğine Vefa Konseri

Eyüp’te düzenlenen Geçmişten Günümüze Bestekarlarımız konserinde Hacı Arif Bey’den günümüze kadar icra edilen besteler seslendirildi.

Eyüp'te düzenlenen Geçmişten Günümüze Bestekarlarımız konserinde Hacı Arif Bey'den günümüze kadar icra edilen besteler seslendirildi.

Eyüp Belediyesi ve Eyüp Musiki Vakfının birlikte düzenlediği Geçmişten Günümüze Bestekarlarımız konseri renkli görüntülere sahne oldu.

Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde Türk Sanat Müziğinin kıymetli bestekarları için bir vefa örneği amacıyla yapılan konserde Hacı Arif Bey'den günümüze kadar icra edilen besteler seslendirildi. Eyüp'te yaşayan bestekar Şakir Ağa ve Zekai Dede'nin eserleri ile başlayan konser neoklasik dönem bestekarları ve yaşayan bestekarlarla devam etti. Musiki ustaları, şairler, ses sanatçıları ve bestekarların eşlik ettiği konsere Cumhurbaşkanlığı Devlet Korosu Şefi Mehmet Güntekin de eşlik etti.

"KLASİK MUSİKİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bestekarların hazır bulunduğu gecede konuşma yapan Eyüp Musiki Vakfı Başkanı Nihat İncekara, "Eyüp'ün Türk Müziğinin merkezi olma özelliğini muhafaza ettiğini söylemek Musiki Vakfının bu tür çalışmalarıyla mümkün oluyor. Geçmişte Eyüp'te yaşanan klasik musikimizin izlerini Türk Müziği var oldukça yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. 32'nci yılımızdaki bu konserle klasik musikimizin bize bıraktığı büyük mirası yad etmek bizler için önemli bir görev. Balıkesir, Kıbrıs ve Yalova olmak üzere bir çok şehir ve semtten gelen dostlara teşekkür ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hacı Arif Bey Eyüp Kültür Sanat Haberler

İlk sonuçlar geldi! Tarihi seçimi Ali Koç önde götürüyor

İlk sonuçlar geldi! Tarihi seçimi Ali Koç önde götürüyor

YKS soruları sızdırıldı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy: Dezenformasyon içeren paylaşımlarla ilgili hukuki süreç başlatıldı

YKS soruları sızdırıldı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy: Dezenformasyon içeren paylaşımlarla ilgili hukuki süreç başlatıldı

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe başkanlık seçimi sonucu! BAŞKAN KİM OLDU? İşte sandık sonuçları Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 10 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Haziran günün maçları nereden izlenir? Fenerbahçe başkanı kim oldu? Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Sandıklar açılıyor
Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title