Haberler

Eskişehir'de Mevlana Şeb-i Arus töreni düzenlendi

Güncelleme:

Eskişehir'de, Türk ve İslam aleminin önemli mutasavvıflarından Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 750'nci yılı ve 2023 Mevlana Yılı dolayısıyla Şeb-i Arus töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneğince Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törende 7 semazen gösteri sundu.

Eskişehir'de, Türk ve İslam aleminin önemli mutasavvıflarından Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 750'nci yılı ve 2023 Mevlana Yılı dolayısıyla Şeb-i Arus töreni düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneğince Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törende 7 semazen gösteri sundu.

Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Korosu Üyesi Hatice Köseoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Hz. Mevlana'nın Allah aşkı ve insan sevgisiyle Konya'da vücut bulduğunu söyledi.

Mevlana'nın, yaşamı boyunca gönülleri ve beldeleri aydınlattığını vurgulayan Köseoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu beldelerden birisi de Eskişehir'imizdir. Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği üye ve gönüllüleri olarak bizleri soran ve merak eden, 'Nereden geldiniz, nereye gidiyorsunuz?' diyenlere Hz. Mevlana'nın babası Sultanü'l-ulema'nın cevabını iletiyoruz, 'Allah'tan geldik, Allah'a gidiyoruz.' Hz. Mevlana sevgisiyle, her biri gönül sultanı olan müminlerimiz tarafından yaptırılmış ve 1572 yılı itibarıyla Mevleviliğe vakfedilmiş olan Eskişehir Mevlevihanesi, Kurşunlu Külliyesi'ni bizlerden sonra gelecek nice canlara en güzel şekilde teslim etmek için Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneğiyle el ele verdik."

Etkinliğe, Eskişehir Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Mevlana Etkinlikler Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title