Haberler

Erzurum Devlet Tiyatrosu 2. Turnesinde

Güncelleme:

"Mekruh Kadınlar Mezarlığı" adlı oyun 2. turnesini Gümüşhane ve Bayburt illerine yapıyor.

Erzurum Devlet Tiyatrosu Yeni Tiyatro Sezonunda 2.Turnesinde "Mekruh Kadınlar Mezarlığı" adlı oyunla Gümüşhane ve Bayburt'ta

Ayla KUTLU'nun yazdığı Zeynep KAÇAR'ın oyunlaştırdığı ve Yönetmenliğini Zafer KAYAOKAY'ın yaptığı "Mekruh Kadınlar Mezarlığı" adlı oyun 2. turnesini Gümüşhane ve Bayburt illerine yapıyor. 20 Kasım 2012 Salı günü Gümüşhane Kültür Merkezinde sahnelenecek olan oyun, 21 Kasım 2012 Çarşamba günü Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezinde saat 19.30 da perde açacak.

Bir 'Nefes'lik Oyun

Ozan Yunus;

"Dört kitabın manisin

Okudum hasıl ettim

Aşka gelincek gördüm

Bir uzun heceymiş…" diyor bir şiirinde.

Değişmeyen yazgı ya da kader. Ya da değiştirmek istemediğimiz alışkanlıklar, töreler, toplumun kabuk tutmuş halleri.

Kırılamayan kabuklar.

Yılanların bile yılda bir kez kabuk değiştirdiği şu olağanüstü doğada kendini yenilemeyen, yenilemek istemeyen İNSAN!

Havva oğlu, Adem kızı! Hadi  kalk'ta uyar. Erkeklerle kadınlar birbirlerine dost'turlar. İyilik ve güzelliği belirlenene özendirirler. Kötülük ve çirkinliği belirlenenden sakındırırlar.(9 Tövbe suresi Ayet 71)

Ve Yüce Tanrı, bir kez daha emretmiş; "Ey insan, öldürmeyeceksin. Kim bir insan öldürür, bir toplumu öldürmüş olur. Kim ki bir insan kurtarır, o toplumu kurtarmış olur."

Niye her gün gazetelerde, televizyonlarda, onlarca, yüzlerce kadın katliamına şahit oluyoruz? Bıçaklanan, kurşunlanan,

taşlanan, hakaret edilen, dövülen, sövülen, kafaları kesilen KADINLAR?

Soluk alamayan, soluk veremeyen kadınlar. Bizim kadınlarımız… Oyunumuz da bir soluk. Bir nefes. Ayşad Bahu'nun son

nefesinin süresi boyunca, yaşamındaki kırılma noktası. Yetmiş yıl önce alınmış son soluk.

Oyunun kahramanı Ayşad Bahu ölüm döşeğindedir, ancak ölüm onun için bir son değil, kurtuluştur.Çünkü Ayşad Bahu yıllar evvel köylerinde yaşanmış olan bir cinayetin acısından kurtulacaktır,ancak öldüğünde dinecektir Ayşad Bahu'nun acısı.

Mekruh Kadınlar Mezarlığı oyunu;Ayşad Bahu'nun ölüm döşeğinden başlayarak,geri dönüşlerle hem Ayşad Bahu' nun hikayesini hem de köyün en karanlık sırrını gözler önüne sermektedir.

Hazreti Peygamber: "Ey insanlar, kadınların haklarını gözetmenizi, bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz, kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız." buyurmuşlardır.

Erzurum Devlet Tiyatrosu Sanatçılarının Sahnelediği ve halkın beğenisini toplayan oyun 22 Kasım Perşembe gününden itibaren kendi sahnesinde saat 19.30 da perde açacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Gümüşhane Bayburt Erzurum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

10 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 10 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! 9-10 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kaptanlık Oyun nedir Survivor Kaptanlık Oyunu formatı nedir? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Perşembe kaptanlar kim oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor kim elendi, Survivor kim gitti 9 Mayıs Perşembe? #129488 #128148 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kur'an'daki en faziletli sureler hangileri? Hangi sure en önemli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title