Haberler

Edirne Valisi Şahin'den Mehter Takımı Açıklaması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Edirne Valisi Dursun Ali Şahini'in açıklaması ve detay Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, memurlardan oluşturulacak mehter takımına ilişkin "Romanların gönlünü alacağım. Romanlar mehter takımında güzel hizmet yaptılar ama toplum yararına çalışma programında devamlı çalışmak mümkün olmuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Edirne Valisi Dursun Ali Şahini'in açıklaması ve detay Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, memurlardan oluşturulacak mehter takımına ilişkin "Romanların gönlünü alacağım. Romanlar mehter takımında güzel hizmet yaptılar ama toplum yararına çalışma programında devamlı çalışmak mümkün olmuyor. Bir sene aradan geçmedikçe tekrardan işe alınamıyor" dedi. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, memurlardan oluşturulacak mehter takımı için bakanlık ve emniyet genel müdürlüğü onayı alındığını belirterek, bazı şehirlerde memurlardan oluşan mehter takımının kurulduğunu ve konser verdiğini hatırlattı.Bir gazetecinin, "Mehter takımı Romanlardan oluşmuştu. Bunları dağıttınız, Romanlar tepkili. Neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Şahin, şu yanıtı verdi: "Romanları dağıtmadık, Romanlar kendileri dağıttı. Biz dağıtmadık onları, Romanların gönlünü alacağım. Romanlar mehter takımında güzel hizmet yaptılar ama toplum yararına çalışma programında devamlı çalışmak mümkün olmuyor. Bir sene aradan geçmedikçe tekrardan işe alınamıyor. Ben ona güvenmiştim tekrar işe almak için ama olmuyor yani kanunen mümkün değil. Ben de zor durumda kaldım. Ben de yeni öğrendim bu durumu. Ben onlardan 10-12'sine iş buldum ama gitmiyorsa valinin bir suçu yok. Çimento yapan fabrikalarda iş buldum. Herhalde gitmişler firmalarla görüşmüşler, '12 kişi için tamam' dediler. Diğerlerinin bir kısmı zaten bunların emekliydi. Bir kısmının da hakkını verdik. Maaşlarını aldılar. Bir bölümü toplum yararına çalışma programından maaşını aldılar. Tekrar çalışamadıkları için serzenişleri o. Bu benlik değil, kanunen olmayan bir şey."Romanların mehter takımında kadro istediğini belirten Şahin, "Arkadaşlar gerçekten kadro Türkiye'de merhum Başbakan Bülent Ecevit'in getirmiş olduğu bir sistem. Bunlar sınavla oluyor, sınava gireceksin, kazanacaksın, ilgili yere devlet atıyor. Hiç karışmıyorsun. Belediyelerde, kamu sektöründe hepsi merkezden yapılıyor. Atamalar, sınavlar oradan yapılıyor, biz karışamıyoruz o konuda. Ancak bunlar işçi statüsünde çalışabilirler. Ben yine yardımcı olacağım onlara inşallah" diye konuştu.Vali Şahin, "Romanlar mehter takımının kıyafetlerini istiyordu, 'en azından özel işlere gideriz' diyorlardı. Bu konuda bir gelişme var mı?" sorusuna, "Kardeşim onlar 60 bin liralık kıyafet. Onlar devletin parasıyla alınmış. Ben bunları nasıl onlara veririm? Bunlar, demirbaştır. Demirbaş verilmez ki. Onlara gerekirse başka kıyafetler veririz ama o kıyafetleri vermek mümkün olmaz. Kıyafetler yeni takımda kullanılıyor" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dursun Ali Şahin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title