Haberler

Dünyaca Ünlü Gitar Sanatçısından Gitar Dinlentisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal etkinliklerle birbirinden ünlü sanatçıları Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, dün gece ünlü Gitar Sanatçısı Ahmet Kanneci ve Özcan Dal konserine ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar salonunda gerçekleşen konserde Ünlü gitarist Ahmet Kanneci ve Özcan Dal dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Gaziantep'te birçok kez konser veren ünlü gitarist Ahmet Kanneci, müzik alanındaki teori eğitimine Türkiye'nin önde gelen bestecilerinden Turgay Erdener ile başladı. Kanneci, İstemihan Taviloğlu ve Ali Sevgi'den armoni ve kontrpuan dersleri aldı. 1977 yılında Julian Byzantıne ile tanıştıktan sonra çalışmalarını tamamen klasik gitara yoğunlaştırdı.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi'ni bitirdikten sonra İspanya Hükümeti'nin verdiği bursa hak kazanarak gittiği Conservatorio Superior de Música Oscar Esplá de Alicante'de José Tomás'ın sınıfından ve ayrıca Fransa'nın Perpignan kenti Devlet Konservatuarı'ndan "Birincilik Ödülü" ile mezun oldu.

Avrupa'daki çalışmalarını tamamlayıp ülkesine döndükten sonra dört ayrı konservatuar ve üniversitede gitar bölümlerini kurdu.

1993 yılında "Fulbright Araştırma Bursu" kazanarak araştırmalarını sürdürmek amacıyla ABD'ye gitti. Kanneci'ye Fulbright Komisyonu tarafından "Sanatta Ömür Boyu Başarı", ODTÜ Senatosu tarafından "Takdir", Harran Üniversitesi ve Isparta S.D. Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" ödülleri ve Hacettepe Üniversitesi tarafından da "Sanat Ödülü" verilmiş, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen "Yılın Gitaristi Ödülü"ne layık görülmüştür.

Aralarında Museo Andrés Segovia (İspanya), Carnegie Hall (ABD), Merkin Concert Hall (ABD), Royal Festival Hall (İngiltere) ve Teatro Colón (Arjantin) gibi salonlar da bulunan üç kıtada çeşitli yerlerde birçok konser verdi.

Sanatçı halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı ve Sevda - Cenap AND Müzik Vakfı'nda gitar öğretmenliği yapmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title