Haberler

Doktor ve Hemşirelerden Aşık Veysel Konseri

Güncelleme:

Medicana Sivas Hastanesi hekimleri, hemşireleri ve sağlık çalışanlarından oluşan "Medicana Türk Halk Müziği Korosu" tarafından UNESCO Aşık Veysel Yılı etkinlikleri dahilinde hazırlanan konser büyük ilgi gördü. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve vatandaşlar katıldı.

- Doktor ve Hemşirelerden Aşık Veysel konseri

SİVAS - Medicana Sivas Hastanesi hekimleri, hemşireleri ve sağlık çalışanlarından oluşan "Medicana Türk Halk Müziği Korosu" tarafından UNESCO Aşık Veysel Yılı etkinlikleri dahilinde hazırlanan konser büyük ilgi gördü.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve vatandaşlar katıldı. Konsere halk müziği severler büyük ilgi gösterdi. Konserde Aşık Veysel başta olmak üzere bir çok ozanın türküleri seslendirildi. Hastane çalışanları; koro ve solo eserlerden oluşan repertuarıyla ve sergiledikleri performans ile sanat alanında da başarılı olduklarını gösterdi. Yoğun katılımla gerçekleşen konser izleyicilerden tam not aldı.

Konuk sanatçı olarak konserde yer alan Aşık Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel'in sazı ile söylediği türkülerle de büyük beğeni topladı. Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Dr. Osman Kara, "Çok derin türkü ve ozan mirası olan Sivas'ta halk müziğinin yeri eşsizdir. Türk halk müziğinin köklü geleneğine ev sahipliği yapan Sivas, Aşık Veysel gibi bir çok halk ozanını yetişirmiştir. Koromuz 2018 yılında kıymetli hocalarımın, o dönem genel müdürlük yapan arkadaşlarımızın ve çalışanların yoğun gayreti ile kuruldu. İlk konseri verecekleri zaman maalesef pandemi nedeni ile iptal oldu. Pandemi sonrasında yine bu salonda Medicana Sivas Sağlık İçin Söylüyor konserini büyük bir coşku ile verdiler. Bugün ki konserimizi yine büyük heyecanla çalışarak sizlerin ve sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Bildiğiniz gibi sağlık sektöründe ekip olmak hayati önem taşır. İyi ve uyumlu bir ekip olmanın avantajını çalışmalarımızda da hissettik. Eğlenceli, motivasyonumuzu artıran keyifli çalışmalar oldu. Bu performansın baş emektarları şefimiz Yunus Emre Şeker'e, kıymetli hekimlerimiz Dr. Mahmut Yıldırım ve Dr. İsmail Erdoğu'ya ve diğer tüm koro üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Muhsin Yazıcıoğlu Yılmaz Şimşek Mehmet Kul Unesco Sivas Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title