Haberler

Çocukluk merakı ile oluşturduğu koleksiyon tarihe ışık tutuyor

Güncelleme:

Çocukluk merakı ile oluşturduğu koleksiyon tarihe ışık tutuyor Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan emekli esnaf Asım Külah'ın evinde sergilediği koleksiyon, dirhemden kumaşa, sandıktan ütüye kadar birçok parçayı barındırırken ziyaretçileri geçmişte yolculuğa çıkarıyor.

Çocukluk merakı ile oluşturduğu koleksiyon tarihe ışık tutuyor

MALATYA - Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan emekli esnaf Asım Külah'ın evinde sergilediği koleksiyon, dirhemden kumaşa, sandıktan ütüye kadar birçok parçayı barındırırken ziyaretçileri geçmişte yolculuğa çıkarıyor.

Arapgir ilçesinde yaşayan emekli esnaf Asım Külah'ın küçük yaşlarda tarih, antika ve musikiye olan merakıyla 50 yılda oluşturduğu dirhemden, kumaşa, sandıktan, ütüye kadar birçok parçayı barındıran koleksiyonu ziyaretçileri geçmişte yolculuğa çıkarıyor.

Hat sanatı ile de yakından ilgilenen ve aynı zamanda mevlithan olan Asım Külah, günübirlik yüzlerce insanın ziyaret ederek bol bol fotoğraf çektirdiği ilçe merkezinde bulunan evinde her türlü geleneksel eşyaya, kervan çanlarına, Osmanlı dönemine ait mühürlere, kolonya doldurma şişelerine, eski radyolara, dikiş makinelerine, bakır tepsilere, kalburlara, gümüş mutfak takımları gibi eşyalara rastlamak da mümkün.

"Yurtiçi ve yurtdışında çok fazla ziyaretçilerimiz oluyor"

Evinde sergilediği eşyaların tamamının Arapgir halkına ait olduğunu belirten Asım Külah, "50 yıldır biriktiriyorum. Koleksiyon Arapgir genelinde satın aldığım, yöresel eşyalardan oluşuyor. Çöpe gitmesin diye burada biriktirdim ve bakımlarını yapıyorum. Gelen giden çok oluyor. Hafta sonları özellikle ziyaretçi fazla oluyor. Tekrar tekrar gelen oluyor. Koleksiyonda her çeşit eşyalar var çeşit çok fazla. Çocukluğumdan beri biriktiriyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Çocukluk Arapgir Malatya Sanat Kültür Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title